Final de proiect european la ISU. Prioteasa, Olguţa, Fifor şi Deca la inaugurare

isu muzeu 010 Final de proiect european la ISU. Prioteasa, Olguţa, Fifor şi Deca la inaugurare poze

ISU Oltenia beneficiază de un centru de comandă mobil ultra-modern, achiziţionat în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.

Mai marii administraţiei municipale şi judeţene au mers azi printre pompierii craioveni care şi-au luat în primire noua autospecială.

isu muzeu 033 Final de proiect european la ISU. Prioteasa, Olguţa, Fifor şi Deca la inaugurare poze

“Este vorba despre încununarea unui proiect european prin care s-a dotat ISU Oltenia cu câteva zeci de autospeciale pentru intervenţii la o gamă largă de dezastre, care, sigur, ne dorim să nu apară niciodată. Piesa de bază este acest centru de comandă, care, în condiţii critice, poate asigura coordonare acţiunilor la nivelul întregii regiuni. Costă o jumătate de milion de euro şi are toate dotările încât să poată funcţiona şi în vârf de munte, chiar şi în condiţiile în care cad toate utilităţile şi toate reţelele, inclusiv cele de telefonie. Poate prelua şi apelurile la 112”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

isu muzeu 034 Final de proiect european la ISU. Prioteasa, Olguţa, Fifor şi Deca la inaugurare poze

Programul derulat de CJ Dolj prin intermediul ADR Oltenia este unul implementat la nivel regional, de utilajele achiziţionate pe linie de situaţii de urgenţă beneficiind toate cele cinci judeţe ale Olteniei.

isu muzeu 022 Final de proiect european la ISU. Prioteasa, Olguţa, Fifor şi Deca la inaugurare poze

La ceremonie au participat şi primarul Lia Olguţa Vasilescu, şefa ADR SV Oltenia Marilena Bogheanu, dar şi secretarul de stat în MAI Mihai Fifor, la această oră candidat la Senat din partea USL.

isu muzeu 038 Final de proiect european la ISU. Prioteasa, Olguţa, Fifor şi Deca la inaugurare poze

“Eram în America, în 2009, împreună cu actualul ministru al Sănătăţii, domnul Arafat, când am văzut pentru prima dată o asemenea auto-specială. Ideea dotării ISU Oltenia datează de atunci şi iată că după patru ani, proiectul a fost implementat”, a declarat Mihai Fifor, care a îndeplinit şi în 2009 funcţia de secretar de stat în cadrul MAI.