Filiași/Costeluș Ilie Gheorghe: CUTIA Bebelușului, un proiect care susține creșterea natalității

Primăria Filiași împreună cu asociația SAMAS organizează luni, 23 decembrie 2019, ora 11.00, la Spitalul Filișanilor, prezentarea proiectului CUTIA Bebelușului. Proiectul presupune implementarea mai multor activități care ajută proaspetele mămici să acumuleze informații cât mai exacte și detaliate despre creșterea și îngrijirea pruncilor. De asemenea, prin intermediul proiectului, bebelușii beneficiază de scutece, jucării, hainuțe până la 3 luni, saltea, cearșafuri, pilotă și pătură,  produse de îngrijire și igienă, atât pentru ei cât și pentru mămici.

Implicarea activă, a autorităților locale, în viața comunității are un impact pozitiv asupra dezvoltării. În fapt, acest proiect urmărește, printre altele, și să reducă numărul de decese în rândul sugarilor, să crească rata de alăptare dar și să ofere ajutor informativ mamelor pentru a le putea oferi celor mici cele mai bune îngrijiri dar și cea mai bună educație.

”Sunt ferm convins că aceste investiții pe care le facem în momentul de față, pentru implementarea proiectului CUTIA Bebelușului, au atât efecte imediate cât și de lungă durată. Investiția într-un viitor cât mai sigur pentru copiii noștri este ceea ce urmăresc, încă de la începutul mandatului meu în această funcție. Sunt ferm convins că orice inițiativă de susținere a educației și asigurare a sănătății copiilor noștri este prioritară pentru mine. Sunt adeptul concepției conform căreia ”copiii sunt viitorul” și trebuie să le asigurăm tot ceea ce ne stă în putință. Din acest motiv, am susținut orice inițiativă benefică în acest sens și voi susține în continuare. Prin intermediul acestui program, nu oferim doar o baza solidă de informații pentru proaspetele mămici ci le oferim și un ajutor consistent pentru creșterea și ingrijirea nou născuților prin livrarea anumitor obiecte indispensabile pentru o dezvoltarea armonioasa a celor mici. Sunt extrem de încântat când știu că putem aduce și noi zâmbetul pe buzele lor”, a declarat Costeluș Ilie Gheorghe, primarul orașului Filiași.