Filarmonica Oltenia: Violoncelistul Mircea Suchici susține un recital la Muzeul de Artă din Craiova

Miercuri, 6 mai 2015, de la ora 19:00, violoncelistul Mircea Suchici susține un recital la Muzeul de Artă din Craiova. Evenimentul are loc în cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii ”Oltenia”.

În program sunt incluse următoarele lucrări:
Johann Sebastian Bach: Suita I în Sol major, S. 1007
Max Reger: Suita a III-a în La minor, op. 131c
Mircea Suchici: Suita pentru violoncel solo

mircea suchici violoncel solist instrumentist Filarmonica Oltenia: Violoncelistul Mircea Suchici susține un recital la Muzeul de Artă din Craiova poze

Mircea Suchici a inceput studiul violoncelului la Targu Jiu, cu prof. Maria Racoti. A absolvit Liceul de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti si cursurile Conservatorului George Enescu din Iasi, la clasa prof. Reinhold Scheeser.

In perioada studentiei a participat la Festivalul International de la Bayreuth, unde a urmat cursurile de orchestra ale maestrului Erich Bergel; de asemenea, a absolvit cursurile de stilistica dirijorala ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Cristian Brancusi.

In anul 1996 a obtinut Premiul I pentru muzica usoara (sectia instrumentala) – Ramnicu Valcea si Premiul al II-lea – violoncel (muzica clasica), la Festivalul National de Interpretare.

Instrumentist de valoare, cu o bogata experienta profesionala, Mircea Suchici si-a adus contributia la infiintarea Filarmonicilor Marea Neagra din Constanta (1979) si Ion Dumitrescu din Ramnicu Valcea (1995), precum si la afirmarea Orchestrei de Camera Lyra Gorjului, al carei dirijor este si in prezent.
A sustinut recitaluri la Ploiesti, Iasi, Bucuresti (Sala Dalles, Muzeul Literaturii Romane), Ramnicu Valcea, Craiova, Targu Jiu, fiind in paralel solicitat sa participe la numeroase turnee peste hotare ale Filarmonicilor din tara (Bacau, Craiova, Ramnicu Valcea, Ploiesti).
In Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia detine statutul de solist instrumentist – partida de violoncel.

2015 05 06 suchici 400 Filarmonica Oltenia: Violoncelistul Mircea Suchici susține un recital la Muzeul de Artă din Craiova poze

Preţurile biletelor pentru recital sunt de 10 lei, iar pemtru elevi, studenţi, pensionari este de 5 lei.