Filarmonica “Oltenia”: Recital de pian CRISTIAN SANDRIN

afis recital 14 feb 2017 1  Filarmonica Oltenia: Recital de pian CRISTIAN SANDRIN  poze

Filarmonica “Oltenia” prezintă în cadrul stagiunii de muzică de cameră MARȚI, 14 FEBRUARIE 2017, ORA 19:00, MUZEUL DE ARTĂ Recital de pian CRISTIAN SANDRIN  În program:

Domenico Scarlatti: Sonata în Sol major, K. 427

Domenico Scarlatti: Sonata în Mi major, K. 135

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata în Fa major, K. 533

Frédéric Chopin: Barcarola în Fa diez major, op. 60

Claude Debussy: Images II

Franz Liszt: Studiul transcendental nr. 12 în Si bemol minor ”Chasse-neige”

Alexandr Scriabin: Studiul în Do diez minor, op. 42, nr. 5

Alexandr Scriabin: Sonata nr. 5, op. 53

***

Cristian Sandrin 2017  Filarmonica Oltenia: Recital de pian CRISTIAN SANDRIN  poze

Cristian Sandrin este un muzician în plină plină afirmare, masterand al Royal Academy of Music. Remarcabil printr-o tehnică sigură, infuzată de sensibilitate, va prezenta mâine, la Muzeul de Artă din Craiova,  un program care poartă publicul din barocul italian la simbolismul rus, trecând prin zona clasicismului vienez şi a impresionismului francez. Din repertoriu nu lipsesc doi dintre cei mai prolifici și influenți compozitori de muzică pentru pian,  Frédéric Chopin şi Franz Liszt.

Tânărul pianist a debutat la St Martin-in-the-Fields, lăcaş de cult al Casei Regale britanice,  una dintre cele mai prestigioase scene muzicale londoneze care  atrage, de fiecare dată,  sute de melomani  în cadrul numeroaselor concerte de muzică clasică din somptuosul monument arhitectonic.

În 2015, Cristian Sandrin a devenit singurul pianist român acceptat la faimosul Concurs ”Frédéric Chopin” de la Varșovia, ajungând să concureze pe scena Filarmonicii Naționale Poloneze de la Varșovia. În ediția 2015 aSummer Piano Festival, tânărul muzician a dirijat și interpretat la pian propria transcripție a Concertului nr. 23 în La major de Mozart (pentru pian și cvintet de coarde).

În România, a evoluat pe scena Ateneului Român, fiind frecvent invitat în cadrul Stagiunii de Marți Seara, și a susținut numeroase recitaluri la Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul de Artă din Constanța, Vila ”Luminiș” din Sinaia, iar în 2015 a fost invitat să susțină un recital Chopin la Cazinoul din Sinaia, în cadrul Festivalului „Enescu și muzica lumii”.