Filarmonica Oltenia: MARȚI, 15 MAI 2018, ORA 19:00 Concert cameral – In memoriam DANIEL WESMAȘ

2018 05 15 wesmas web2 Filarmonica Oltenia: MARȚI,  15  MAI  2018,  ORA  19:00  Concert cameral – In memoriam DANIEL  WESMAȘ poze

MARȚI,  15  MAI  2018,  ORA  19:00

Concert cameral – In memoriam DANIEL  WESMAȘ

Își dau concursul:

TAMAS  VESMAS (pian), ALEXANDRU  MARIAN (vioară),

IULIAN  POPOVICI (violă), ELVIS  CIUCULESCU (violoncel)

În program:

Gabriel Fauré: Elegie pentru violoncel și pian

Franz Schubert: Trio op. 118 (vioară, violoncel, pian) Nocturnă

Josef Suk: Cvartetul în La minor pentru vioară, violă, violoncel și pian, op. 1

Franz Schubert: Andante din Trio op. 100

Wolfgang Amadeus Mozart: Cvartetul în Sol minor pentru vioară, violă, violoncel și pian, K. 478

Preţuri bilete: 15 lei; 10 lei (elevi, studenţi, pensionari)

 

 

 

 

DANIEL  WESMAŞ

Născut la Arad, la data de 1 noiembrie 1941, Daniel Wesmaş a absolvit, succesiv, Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (astăzi, Universitatea Naţională de Muzică). În anul 1966 (anul absolvirii conservatorului) este încadrat ca instrumentist – percuţie în Orchestra simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, desfăşurând o intensă activitate concertistică atât în ţară (Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Craiova), cât şi peste hotare, cu prilejul turneelor întreprinse de Simfonicul craiovean.

Multă vreme a îndeplinit calitatea de şef partidă – percuţie, fiind, totodată, profesor la Şcoala Populară de Artă şi Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

Pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” a compus muzică de scenă (11 titluri de spectacole), realizând ocazional şi transcripţii pentru marimbă (a reorchestrat pentru un ansamblu de percuţie celebra miniatură a lui Haciaturian – „Dansul săbiilor”).

În ultimii ani ai vieţii, profesorul Daniel Wesmaş s-a implicat activ şi cu pasiune în pregătirea şi îndrumarea profesională a noilor generaţii de percuţionişti, creând o adevărată şcoală. A încetat din viaţă la 22 iunie 2017, lăsând în urmă dorinţa de a face şi transmite muzica la cel mai înalt nivel artistic.