Filarmonica Oltenia: Craiova Muzicală – Fastul sonor al orchestrelor. Cel mai mare eveniment muzical al anului 2014

Craiova Muzicală  – Fastul sonor al orchestrelor. Cel mai mare eveniment muzical al anului 2014

De peste 40 de ani,  Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală” duce mai departe povestea, cu pasiune și entuziasm:  muzica poate schimba lumea pentru că muzica poate schimba oamenii.

virtuozii poza Filarmonica Oltenia: Craiova Muzicală    Fastul sonor al orchestrelor. Cel mai mare eveniment muzical al anului 2014 poze
Cu sau fără frac și papion, muzica clasică este gustată de categorii tot mai diverse de public, de aici bogăția și amploarea celui mai mare festival muzical al anului 2014. Un veritabil regal al orchestrelor, reunind  700 de muzicieni din 10 țări, demonstrează publicului meloman că nu există muzică ușoară sau muzică grea, există doar muzică bună.
Din 21 noiembrie până pe 17 decembrie,  în Cetatea Băniei ritmul se schimbă în fiecare seară aducând altă percepție despre artă: frumusețea poate fi puternică, nu doar fragilă. Ediția cu numărul 41 a Festivalului Internațional ”Craiova Muzicală” este cu certitudine una a participării, fiecare iubitor de muzică regăsindu-se în  evantaiul de stiluri muzicale abordate.
Desfășurat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I, festivalul aduce în fața publicului noblețea muzicii de tipologii şi stiluri diferite: concerte simfonice şi vocal-simfonice, muzică de operă, muzică veche, muzică de cameră, recitaluri instrumentale, concerte de muzică neconvențională.
Cele 41 de evenimente ale Festivalului Internațional ”Craiova Muzicală” vor transpune ascultătorii, prin notele de  forță și varietate, în universul sonor al armoniei, dincolo de granițele culturale, lingvistice sau geografice.