Fifor: Soarta Termoficării se stabileşte săptămâna aceasta

fifor stroe 5 Fifor: Soarta Termoficării se stabileşte săptămâna aceasta poze

Potrivit lui Mihai Fifor, în cursul acestei săptămâni se va stabili calea de urmat în privinţa Termoficării craiovene. 

Edilii craioveni, spune secretarul de stat în MAI, vor avea în curând la dispoziţie studiul cu privire la variantele de redresare ale distribuitorului de agent termic.

“În câteva zile va fi finalizat studiul realizat de ISPE cu privire la societatea craioveană de termoficare, care ne va arăta care este cea mai convenabilă alternativă pentru viitor: fie că este vorba despre o  fuziune a societăţii cu Complexul Energetic, fie o altă variantă. Pot să-i asigur însă pe craioveni că, împreună cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, am întreprins tot ceea ce ţine de noi pentru ca Craiova să nu se afle în această iarnă în situaţia grea în care se află alte oraşe ale ţării”, a declarat Fifor.

Consiliul local municipal a adoptat în urmă cu două zile o hotărâre privind transformarea regiei de termoficare craiovene în SRL, mişcare percepută ca un prim pas spre preluarea unităţii de către Complexul Energetic Craiova, principalul creditor al Termoficării, cu creanţe care depăşesc mia de miliarde de lei vechi.