Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” și-a desemnat câștigătorii

poza 2 Festivalul oratoric Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” și a desemnat câștigătorii poze

Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” și-a desemnat câștigătorii. Fundația „Cuvântul care Zidește” a Mitropoliei Olteniei a organizat marți, 7 iunie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, ediția XII. Evenimentul s-a desfășurat la la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare, adresându-se elevilor de liceu din Oltenia. La secțiunea Juniori, participanți de clasa a IX-a și a X-a au prezentat eseuri pe tema „Pledoarie pentru ora de religie”, iar la secțiunea Seniori, elevii de clasa XI-a și a XII-a au avut ca temă „Pilda, cale spre cunoaștere”. „Fundația Cuvântul care Zidește”organizează, anual, Festivalul Oratoric “Sfântul Ioan Gură de Aur”,în concordanță cu scopul declarat în statutul de organizare și funcționare, și anume acela de a promova valorile culturale și spirituale creștine și de a desfășura activități instructiv-educative.Scopul Festivalului este acela de a da posibilitatea adolescenţilor să înveţe şi să vorbească despre credinţa, religia şi moştenirea lor creştină. Prin aceasta se va întări înţelegerea şi aprecierea identităţii lor de creştini şi se va contribui la maturitatea şi creşterea lor spirituală, creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi culturale şi de dezvoltare personală”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

 poza Festivalul oratoric Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” și a desemnat câștigătorii poze

„Cuvântul Bisericii a prins rădăcină în sufletele dumneavoastră”

 

La acest festival au participat 25 de elevi din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti, iar juriul a fost format din conf. univ. dr. Călina Nicoleta, din cadrul Facultatea de Litere a Universității din Craiova, conf. univ. dr. Cicort Constantin, de la Facultatea de Litere din Craiova; Teatrul Național “Marin Sorescu” și pr. cons.Stănulică Adrian, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Prezent la acest evenimen, arhid. Ioniță Apostolache, inspector în cadrul Biroului de catehizare, învățământ și activități cu tineretul a transmis aprecieri organizatorilor și elevilor pentru implicarea în această activitate. „Vă mulţumim pentru interesul pe care-l acordaţi de fiecare dată acestui festival oratoric, festival de dicţie bisericească. Cea de-a XII-a ediţie face cunoscut un interes deosebit al tinerilor noştri pentru oratoria bisericească. După cum ştiţi, activitatea organizată de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, este organizată de fiecare cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. Vă felicităm pentru prezenţa dumneavoastră la această fază finală. Pentru noi, cu toţii sunteţi câştigători pentru că iubiţi cuvântul Bisericii, iar cuvântul Bisericii a prins rădăcină în sufletele dumneavoastră”, a subliniat arhid Ioniță Apostolache.

 

Elevi premiați pentru implicare

 

La secțiuea Juniori, premiul I a fost acordat  elevei Murgășanu Adina Persida, din cadrul Liceului Tehnologic “Horia Vintilă”, Segarcea (prof. coord.: Zanficu Andreea Elvira), premiul II a fost înmânat elevului Bălăceanu Laurențiu, de la Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova (prof. coord.: Pr. Stăiculescu Angel Cristian), premiul III, elevei Țîgîră Nicoleta, de la Colegiul Național Economic “Gheorghe Chițu” din Craiova (prof. coord.: Manda Iuliana), iar mențiune, elevilor Ionescu Andrei, de la Colegiul Național “Spiru Haret”  din Târgu Jiu, jud. Gorj (prof. coord.: Păunescu Felicia) și Păducel Adriana Milena, de la Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” din Craiova (prof. coord.: Popescu Ileana). La secțiunea Seniori, premiul I a fost acordat elevului Ciobanu Robert, de la Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” din Craiova (prof. coord.: Bărăitaru Paulina), premiul II, elevei Popescu Ana-Maria, de la Colegiul Național “Gheorghe Țițeica” din Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți (prof. coord.: Firi Iuliana), premiul III – Scuipici Mihaela, de la Liceul Tehnologic “Horia Vintilă” din Segarcea (prof. coord.: Zanficu Andreea Elvira) și mențiune, elevilor Muscalu Victor, de la Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova (prof. coord.: Pr. Stăiculescu Angel Cristian) și Popescu Gabriel Adrian, de la Colegiul Național “Spiru Haret”  din Târgu Jiu, (prof. coord.: Pr. Păunescu Anghel).