Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova, răpus de criză – video

m pascu Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova, răpus de criză   video poze

Fetivalul Internaţional “Shakespeare”, organizat de Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, ar putea fi anulat în acest an din cauza lipsei finanţării. Consilierul local al PDL Nicolae Marinescu a dat vestea în şedinţa consiliului local Craiova, după cea primit un memoriu pe această temă din partea organizatorului Emil Boroghină, fostul director al Teatrului Naţional Marin Sorescu. “Vă solicit să găsim o modalitate să suplimentăm suma pe care am prevăzut-o în buget pentru acest festival. Avem prevăzut o sută de mii de lei noi, dar cred că putem da mai mult. Ar fi păcat să rămânem fără acest festival, care e deja un brand pentru oraşul nostru”, a spus Nicolae Marinescu în plenul şedinţei CLM.

Marinescu a fost completat imediat de Dan Cherciu, şeful comisiei de buget-finanţe a consiliului local, care a solicitat dublarea sumei alocate pentru festivalul “Shakespeare” de primărie. “E un eveniment de anvergură internaţională şi cred că putem aloca mai mult, aşa cum am făcut şi la Zilele Marin Sorescu”, a spus Cherciu.

Şeful comisiei de buget finanţe a fost contrat însă imediat de directorul economic al primăriei, Nicolae Pascu, care i-a amintit lui Cherciu că nimeni nu poate mişca un leu prin sau printre capitolele bugetului local până la 1 iulie. “Nu se poate. Potrivit legii finanţelor locale, nu se pot face rectificări decât cel mai devreme în trimestrul al treilea, deci nu putem muta nici un ban până la 1 iulie. Abia după această dată pot fi redirecţionate sumele în cadrul aceluiaşi capitol bugetar prin decizia ordonatorului de credite sau între capitolele bugetare prin hotărâre a consiliului local”, a spus Pascu.