Festival – concurs “Cântecele şi dansurile Amaradiei”, sâmbătă la Melineşti

 copiii Festival   concurs Cântecele şi dansurile Amaradiei, sâmbătă la Melineşti poze
Festivalul-concurs de interpretare a creaţiei folclorice ”Cântecele si dansurile Amaradiei” este organizat de către Grupul Şcolar “Alexandru Macedonski” Melineşti, Judeţul Dolj,pentru elevii din şcolile de pe Valea Amaradiei, judeţele Olteniei si alte zone ale ţării. Acesta se va desfăşura pe 26 mai, începând cu ora 9 la Căminul Cultural din Melineşti.

Scopul sau este valorificarea creaţiei autentice din zona, a folclorului românesc şi afirmarea tinerelor talente interpretative, din rândurile tinerilor, păstrarea şi îmbogăţirea valorilor culturii populare, cunoaşterea lor în plan naţional si internaţional.

    Devenit tradiţional,deja la a VIII-a ediţie, în 2012,festivalul a reunit ,de fiecare data ,un număr însemnat de elevi, cadre didactice, specialişti, părinţi, numeroşi parteneri (instituţii de cultura, asociaţii profesionale, reprezentanţi ai administraţiilor locale), într-o sărbătoare a tinereţii, a cântecului şi dansului, a întregii comunităţi. Manifestarea a prilejuit activităţi diverse precum simpozioane, dedicate valorificării creaţiei folclorice, expoziţii de arta tradiţională, în special de costume, de un mare rafinament artistic, parade ale portului popular, spectacole momente importante ale proiectului cultural « Valea Amaradiei » (2002-2012/iniţiator si coordonator: prof Aurel  Roşca ).