Faza pe Mitropolia Olteniei a Concursului national de muzica eclezială „Laudati pe Domnul!”

cor bisericesc Faza pe Mitropolia Olteniei a Concursului national de muzica eclezială „Laudati pe Domnul!” poze
Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare, a organizat astăzi faza pe Mitropolia Olteniei a Concursului naţional de muzică eclezială „Lăudaţi pe Domnul!”.

Evenimentul a fost găzduit de Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. La manifestare au participat două formaţii: Corala Protoieriei Craiova Sud din Arhiepiscopia Craiovei, dirijată de pr. conf. univ. dr. Antoniu Zamfir şi Corala Protoieriei Râmnicu Vâlcea, dirijată de pr. prof. dr. Ioan Gavrilă. În urma deliberării juriului de specialitate, Corala Protoieriei Craiova Sud a fost desemnată câştigătoare şi va participa la faza naţională care se va desfăşura la sfârşitul acestei luni.
„Ne bucurăm pentru că, după o perioadă de efort, împreună cu părinţii din Protopopiatul Craiova Sud am cules astăzi o parte din roadele muncii noastre. Ne vom da toată silinţa ca, până la faza finală, să ne pregătim cât putem de bine, pentru a reprezenta cu cinste Mitropolia Olteniei, astfel încât să ne întoarcem cu mulţumirea că am adresat o rugăciune lui Dumnezeu şi, din osteneala noastră, dorinţa şi dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de muzică, să reuşim să susţinem un concurs cât de reuşit posibil”, a precizat pr.conf.univ.dr. Antoniu Zamfir, dirijorul Coralei Protoieriei Craiova Sud.
Formaţia câşigătoare va reprezenta Mitropolia Olteniei la faza finală a competiţiei, care va avea loc în data de 27 octombrie, de praznicul Sfântului Dimitrie Basarabov, la Palatul Patriarhiei Române din Bucureşti. Proba de concurs va consta în interpretarea celor trei piese muzicale, prezentate şi în etapele anterioare: o piesă monodică (psaltică), o piesă din repertoriul liturgic bisericesc ortodox (corală, pe o temă psaltică) şi o piesă de Chinonic (concert religios). Concursul include şi o secţiune de compoziţie, având ca temă Taina Sfântului Maslu, care propune să îmbogăţească repertoriul liturgic românesc, stimulând creativitatea compozitorilor.

(Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei)