Facultatea de Teologie din Craiova și-a prăznuit Ocrotitorii spirituali

spinu teologie Facultatea de Teologie din Craiova și a prăznuit Ocrotitorii spirituali poze

 Ocrotitorii învăţământului teologic de grad universitar din Craiova au fost cinstiţi în mod deosebit la Craiova la începutul acestei săptămâni. Astfel, luni, 30 ianuarie 2017, în zi de prăznuire a Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, studenţi şi cadre didactice ale Facultăţii de Teologie au participat la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită la Paraclisul mitropolitan “Maica Domnului – Dudu” de către un numeros sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. La ceas de aleasă sărbătoare, au slujit la altarul Bisericii “Maica Precista de la Dud”: Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Inaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

     Momentele dedicate Sfinţilor Trei Ierarhi au continuat în sala de festivităţi a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei cu o întrunire festivă, în cadrul căreia a fost omagiată personalitatea si viata Sfinţilor Trei Ierarhi. Manifestarea a debutat cu o evocare a vieţii şi în special a învăţăturilor lăsate moştenire de cei trei mari ierarhi ai Bisericii noastre, în prezentarea părintelui profesor Ioniţă Apostolache, urmată de o prezentare a activităţilor şi rezultatelor obţinute la nivel academic de Facultatea de Teologie din Craiova în anul 2016 şi a proiectelor pentru anul 2017, făcută de către decanul Facultăţii, părintele conferenţiar univ. dr. Răzvan Stan. Atmosfera de bucurie duhovnicească a fost întregită de Corul Facultăţii de Teologie  care a susţinut un scurt concert de muzică psaltică, sub bagheta părintelui prof. Adrian Maziliţa. De remarcat şi prezenţa la prezidiul festivităţii a invitaţilor din Senatul Universităţii din Craiova, în frunte cu rectorul acesteia, prof. univ. dr. Cezar Spânu, care a declarant în intervenţia sa că vede instituţia academică din Cetatea Băniei ca pe un corp al cărui suflet este Facultatea de Teologie.

În cuvântul de încheiere, IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a exprimat bucuria comuniunii în cuvânt de laudă şi rugăciune, prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi. “ În această ambianţă de rugăciune, de cântare sfântă şi de comuniune frățească, aducem cinstire Sfinţilor Trei Ierarhi şi-i rugăm să ne fie şi în continuare ocrotitori şi mijlocitori înaintea Părintelui Ceresc” a subliniat IPS Irineu.