Facturi noi la Termoficare – video

tudorachetatian Facturi noi la Termoficare   video poze

Consilierii locali craioveni au aprobat, la şedinţa de ieri, noul sistem de facturare propus de Regia Autonomă de Termoficare (RATf). Locatarii care nu doresc să adopte noua modalitate de plată pot achita mai departe factura pentru energia termică la asociaţiile de proprietari, pe care însă RATf încearcă să le scoată din circuitul încasărilor.

Proprietarii care nu semnează noile contracte riscă însă în continuare debranşarea generală şi nediscriminatorie a întregului bloc, dacă se acumulează restanţe.
Directorul general al Regiei Autonome de Termoficare, Tatian Tudorache, le-a dat ieri explicaţii consilierilor locali, care au venit cu tolba plină de întrebări la şedinţa de plen. Tudorache a menţionat că proprietarii de apartamente din Craiova nu sunt obligaţi să treacă la noul sistem de facturare a consumului de energie termică. “Pentru cei care nu doresc să treacă la facturarea individuală, contractul cadru prevede că se menţine sistemul actual, prin asociaţii. La modalităţile de facturare sunt trecute atât facturarea individuală, cât şi facturarea colectivă. Eu cred însă că majoritatea locatarilor vor opta pentru facturarea individuală”, a spus şeful RATf.

Asociaţiile, bănuite că driblează regia

Deşi recunoaşte dreptul craiovenilor de a opta între cele două sisteme de plată, şeful Termoficării nu îşi ascunde dorinţa de a-i vedea pe toţi proprietarii de apartamente legaţi prin contract direct de regia pe care o conduce, acuzând asociaţiile de proprietari că trec furnizorul de agent termic la coada listei de plăţi. “E un început, dar trebuia să începem. Datoriile noastre către furnizori sunt mari, iar restanţele pe care le avem de recuperat de la asociaţiile de proprietari – de asemenea. Avem informaţii că sunt multe asociaţii de proprietari care încasează de la populaţie facturile pentru energia termică, dar achită din aceşti bani mai întâi obligaţiile către ceilalţi furnizori. Termoficarea o lasă mai pe seară, zicând că oricum nu ne ducem să-i debranşăm”, a adăugat Tudorache.