Expoziție de pictură, la Galeriile „Cromatic“

afis expo Constanta Madalina Ruican Expoziție de pictură, la Galeriile „Cromatic“ poze

 

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită miercuri, 5 iunie 2019, ora 13:00, la Galeriile „Cromatic“, la vernisajul Expoziției de pictură a tinerei artiste Constanța Mădălina Ruican, absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova.

Pictorița, membră a Asociației „Seniori Art Craiova“, este la prima expoziție personală, lucrările sale fiind prezentate în urmă cu doi ani la Tabăra Internațională „Ilinca“ din Craiova și la Zilele comunei Făurești din județul Vâlcea.

„Constanța Mădălina Ruican realizează o pictură de bună calitate, ce se distinge printr-un colorit estompat, discret, rafinat. Abordează cu predilecție peisajul, florile și naturile statice, în compoziții diverse, fiind preocupată intens de căutări care să exprime armonia, echilibrul, cât și vibrarea fluidului cromatic, cu accente de originalitate. Un merit deosebit în formarea tinerei pictorițe îl are valorosul pictor și grafician craiovean Gheorghe Vlaicu.“ (prof. Ovidiu Bărbulescu)

 

„Înzestrată cu o sensibilitate deosebită a percepției rafinamentului culorii, Constanța Mădălina Ruican a studiat cu răbdare operele unor maeștri ai picturii universale. Acum, abordează cu mult curaj peisajul, flori, naturi statice deosebit de complexe.“ (Gheorghe Vlaicu – pictor grafician)

 

Expoziţia de pictură realizată de Constanța Mădălina Ruican va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“  până joi, 20 iunie 2019.