Expozitie de fotografie “Jocurile Evei” Negoiță Bogdan, E.FIAP, E.AAFR

 

Luni, 8 iulie 2019, ora 17.00, la Casa de Cultura “Traian Demetrescu” din Craiova va avea loc vernisajul expoziției personale de fotografie „Jocurile Evei” a artistului fotograf Negoiță Bogdan. Sunt prezentate publicului 31 de fotografii color și monocrom reprezentând portrete feminine.

Persoanele pe care fotograful le-a ales sunt diferite și astfel acesta învață ceva nou de fiecare dată. Fiecare viață este o poveste, unii oameni încă își caută rolul, alții s-au pierdut în el. Sunt persoane care și-au urmat visul, indiferent de ce obstacole au întâmpinat și mai sunt persoane care se bucură de fiecare zi în parte, luând viața așa cum este.

Fotografia de portret este aparent uşor de realizat, însă, dacă nu implică emoţie şi nu transmite un mesaj privitorului, aceasta riscă să rămână o simplă amintire.

Negoiță Bogdan va prezenta publicului vizitator diverse portrete de femeie facute de-a lungul carierei de artist fotograf.

 

Despre Negoiță Bogdan

Pasiunea pentru fotografie începea in anii ‘90 o dată cu descoperirea fotografiilor alb-negru sau sepia, realizate de bunicul sau incă din anii 60 şi se leagă de un aparat Smena.

În vara anului 2012 a făcut prima achiziţie a unui aparat DSLR – un entry-level, iar în toamna aceluiasi an s-a înscris la cursul introductiv în arta fotografică, organizat de col.(r) Mircea Anghel, A.FIAP.

“Pot să spun că acest curs mi-a schimbat radical viziunea despre fotografie, orientându-mă spre latura artistică a acesteia. Au urmat bineînteles primele încercari în arta fotografică, iar începând cu primavara anului 2013 şi primele expedieri de fotografii la saloanele internaţionale de artă fotografică.”

Negoiță Bogdan este un pasionat al artei fotografice, a participat la numeroase saloane naționale și internaționale, obținând peste 200 de premii în peste 50 de ţări din întreaga lume. Deține distincția de Excelență a Federației Internaționale a Artiștilor Fotografi(EFIAP), precum și ca Excelență a  Asociației Artiștilor Fotografi din România (E. AAFR).