Expoziție aniversară Festivalul – Concurs Național „Maria Tănase“ – 50 de ani

Expoziție aniversară

Festivalul – Concurs Național „Maria Tănase“ – 50 de ani

28 mai 1969 – 28 mai 2019

Galeriile „Cromatic“

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj celebrează 50 de ani de la înființarea Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“ și deschid expoziția aniversară 50 de ani de festival: 28 mai 1969 – 28 mai 2019, marți, 28 mai, ora 12:00.

 

Pe simezele Galeriilor „Cromatic“ sunt expuse materiale de promovare a primei ediții a festivalului. Vizitatorii expoziției vor putea vedea, de asemenea, afișe în original, fotografii, extrase din presa anului 1969, se vor putea bucura de o întoarcere în timp în acordurile muzicii Mariei Tănase.

 

Expoziția aniversară Festivalul – Concurs Național „Maria Tănase“ – 50 de ani va fi deschisă în intervalul 28 mai – 2 iunie, perioadă în care s-a desfășurat prima lui ediție, în anul 1969.

 

Evenimentul este inclus în seria manifestărilor prilejuite de celebrarea a 50 de ani și a 25 de ediții de Festival „Maria Tănase“ organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

 

Folosim acest prilej pentru a menționa că instituția noastră – Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se delimitează de acțiuni, proiecte, manifestări derulate de alte instituții și care prin titulatură sau însemne (logo, afiș) amintesc de Festivalul „Maria Tănase“. Specificăm că toate proiectele Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj din acest an stau sub semnul  – Festivalul „Maria Tănase“ – 50 de ani și al notorietății celui mai vechi festival de gen din țară.