Expoziția de pictură „Zestrea naturii“, vernisată la Galeriile „Cromatic“

 

 

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită luni, 5 august 2019, ora 12:00, la Galeriile „Cromatic“, la vernisajul Expoziției de pictură „Zestrea naturii“, realizată de Magda Alexandrescu, profesor de educație plastică la Liceul Teoretic „Ioniță Asan“ din Caracal.

„Pendulând între forma naturală și cea stilizată, Magda Alexandrescu alege să ne prezinte în această expoziție o lume sensibilă, împrumutată din arealul botanicii. Sub pensula sa, macii, floarea soarelui, cicoarea, bujorul românesc și celelalte flori din cununa expozițională creează un ambient plăcut, dătător de speranță. Crescând în județul Olt, înconjurată de floră, cu siguranță că Magda a aflat o cale de comunicare cu gingașele protagoniste. Mesajul preluat de la flori ne este prezentat astăzi sincer, cu plăcere. Paleta cromatică diversificată, prin gamele extinse de roșu și verde, ne indică o stare de bine în conceptul propus de către artistă. “ (dr. Viorel Chirea – Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban“ Caracal)

 

Magda Alexandrescu expune încă din anul 2003, lucrările sale fiind prezentate de-a lungul timpului în Corabia, Târgu Jiu, Caracal, Timișoara.

 

De asemenea, a avut calitatea de îndrumător la concursurile: „Obiceiuri și tradiții“, „Crăciunul prin ochi de copil“, „De sărbătoare pascală – Oul încondeiat“, semnând totodată alături de Dumitru Botar volumul „Conace din Romanați“.

 

Expoziţia de pictură realizată de Magda Alexandrescu va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“  până luni, 12 august 2019.