Excludere cu candidat unic la PDL Dolj. Marijean: Îl vom „elibera” pe Șovăilă

pdl 2 Excludere cu candidat unic la PDL Dolj. Marijean: Îl vom „elibera” pe Șovăilă poze

Și la PDL Dolj se lasă cu excluderi după prestația de la alegerile europarlamentare, operate însă la vedere, nu în spatele ușilor închise ca la PNL. 

Liderul pedeliștilor doljeni, Marian Jean Marinescu, a afirmat la ședința Consiliului de Coordonare Județean de duminică de la „Opera Română” din Craiova că are o singură propunere de excludere, deși mai mulți primari democrat-liberali sunt bănuiți de pact c adversarul la euro-parlamentare.

„Am avut primari care s-au bătut pentru partid și au avut rezultate, am avut și primari care s-au bătut, care n-au mișcat un deget spre adversar, dar au pierdut. Am avut însă și din cei care au cedat și au colaborat cu PSD, i-ați văzut și pe bannere și peste tot. Propunerea mea este ca, ce puțin deocamdată, să nu-i excludem, cu excepția domnului Șovăilă (Vergică Șovăilă, primarul PDL din comuna Călărași – nr). Și asta nu neapărat pentru că a făcut el ce-a făcut, ci pentru că a încercat să atragă și alți primari după el. A încercat, de altfel, și în 2012, el fiind președintele Ligii Aleșilor Locali. Nici nu pot să spun că-l excludem, practic în eliberăm, să se ducă unde vrea”, a spus Marian Jean Marinescu. Măsura ar urma să fie luată, potrivit lui Marinescu, la următoarea ședință de CCJ a PDL Dolj.

sovaila psd Excludere cu candidat unic la PDL Dolj. Marijean: Îl vom „elibera” pe Șovăilă poze

Vergică Șovăilă, primar PSD până în 2006, a fost atras în PDL pe vremea guvernării PNL – PD, el ocupând, pe lângă funcția de președinte al ligii aleșilor locali a PDL Dolj, și postul de vicepreședinte al organizației județene a democrat-liberalilor. Campania pentru alegerile europarlamentare l-a găsit însă pe edilul din Călărași inaugurând un cămin cultural în comună alături de o întreagă suită de pesediști doljeni, în frunte cu președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, candidatul PSD Victor Boștinaru și de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

21052014 Calarasi Dolj VictorBostinaru02 Excludere cu candidat unic la PDL Dolj. Marijean: Îl vom „elibera” pe Șovăilă poze