Exces de zel: Salubritatea şi-a curăţat bugetul anual în 6 luni

m maturatori salubritate Exces de zel: Salubritatea şi a curăţat bugetul anual în 6 luni poze

Serviciul Public de Salubritate Craiova e lefter de la 1 iulie. Edilii caută acum bani prin buget să astupe gaura.

Măturătorii lui Sorin Ciobanu au mistuit în prima jumătate a anului întreg bugetul alocat pentru 2010. Vestea a dat-o ieri viceprimarul Mărinică Dincă la şedinţa comisiei de cultură a consiliului local, probabil pentru a mai tăia din elanul directorilor forţaţi la concedieri arătându-le că situaţia e mai dură prin alte părţi. “Avem probleme şi mai grave în alte domenii. Dacă nu ştiaţi, vă anunţ acum că de la 1 iulie Salubritatea nu mai are nici un leu. Întreg bugetul alocat pe acest an a fost consumat în activităţile pe care le-au derulat în primele şase luni”, a spus Mărinică Dincă.

La ora actuală, nu s-a conturat o soluţie clară la nivelul conducerii municipalităţii pentru a asigura fondurile necesare salubrizării oraşului în a doua jumătate a anului. Mărinică Dincă spune că vor fi direcţionaţi bani economisiţi de la alte capitole bugetare, suma disponibilizată în acest fel fiind însă suficientă doar pentru următoarele trei luni. “Vom mai vira nişte bani la acest capitol. O să luăm probabil din acei 25 la sută cu care diminuăm salariile, mai luăm şi aproape toţi bani care erau prevăzuţi la imagine, de unde o să vină cam un milion de euro, dar chiar şi aşa nu putem asigura fondurile necesare decât pentru următoarele trei luni”, a spus Dincă.

Potrivit directorului Salubrităţii, Sorin Ciobanu, serviciul a consumat în primele ţase luni ale anului o sumă de aproximativ 140 de miliarde de lei vechi, motivul invocat fiind creşterea activităţii măturătorilor municipali. Tot aceştia vor plăti de altfel şi oalele sparte începând cu luna următoare, când reducerea sumelor livrate de primărie Salubrităţii se va solda cu disponiblizări masive. Sorin Ciobanu a confirmat cifra de 339 de angajaţi disponibilizaţi, în marea lor majoritate provenind de la activitatea de “mătură”.