Evenimentul literar al verii: Chris Tănăsescu (Margento) vine la Craiova la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

 

 

 

Chris Tănăsescu (MARGENTO) este invitat vineri, 13 iunie, de la ora 18,30, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. O apariție-spectacol pe care iubitorii de poezie nu au voie să o rateze! Chris Tănăsescu este exuberantul și carismaticul explorator al poeziei în toată gama ei de exprimare totală.

Chris Tănăsescu (MARGENTO) este poet, performer, universitar și traducător. MARGENTO este și numele trupei multimedia de performance poetry / action painting / jazz-rock cu care a câștigat un număr de premii naționale și internaționale, printre care Discul de Aur în România (2008) și a deschis prima ediție European Poetry Slam în Berlin, 2009. MARGENTO a conferențiat, performat și lansat cărți în România, Statele Unite, Canada, Asia de Sud Est, Australia și Europa de Vest, lucrând de câțiva ani la proiectul computerizat „poemul graf” (the graph poem).

afis margento Evenimentul literar al verii: Chris Tănăsescu (Margento) vine la Craiova la  Casa de Cultură „Traian Demetrescu” poze

De curând a definitivat libretul pentru opera rock Masca lumii compusă de Bogdan Bradu, ce va avea premiera anul acesta la Opera Română Craiova.

A publicat : La rasăritul temniței, 1994, România cu amănuntul, Vinea, 2008, Hermaia, Vinea, 2009 – o carte-obiect, lucrată în dialog cu pictura lui Grigore Negrescu (Margento), Cartea de la Curtea, Vinea, 2010. Premii și distincții: Premiul Bibliotecii Internaționale de Poezie din Maryland (2001), Premiul Ronald Gasparic (1996), Bursier Anna Akhmatova Foundation (2006-2007) pentru activitatea sa de poet și traducător. Fringiest Event Award la Buxton Fringe (Anglia, 2005), Mențiunea Presei la Adelaide Fringe (Australia, 2006), Discul de Aur (România, 2008), Bursa post-doctorală Fulbright (2010) la San Diego State University (California). În 2009 a ajuns în finala festivalului european de Slam poetry de la Berlin.

Nu rataţi un spectacol artistic complex, în care poezia se exprimă prin intermediul celorlalte arte, într-o combinaţie fascinantă. Intrarea publicului este gratuită.