Europarlamentarul Boştinaru, alături de Mihai Fifor: Senatorul craiovenilor, prietenul şi colegul meu

fifor bostinaru prioteasa Europarlamentarul Boştinaru, alături de Mihai Fifor: Senatorul craiovenilor, prietenul şi colegul meu poze

Mihai Fifor, discuţii cu europarlamentarul Victor Boştinaru pe tema fondurilor europene. 

Mihai Fifor, secretar de stat ȋn Ministerul Administraţiei şi Internelor, candidat USL pentru un mandat de senator ȋn Colegiul 2 din Craiova, a participat vineri la o rundă de discuţii cu europarlamentarul USL, Victor Boştinaru. Alături de Mihai Fifor şi Victor Boştinaru la eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
Cu acest prilej, europarlamentarul USL, Victor Boştinaru a declarat că se bucură să fie ȋn sânul oltenilor:” Mi-am dorit să vin la Craiova pentru a-mi exprima sprijinul şi solidaritatea faţă de Fifor Mihai, senatorul craiovenilor, prietenul şi colegul meu. Motivul politic, de suflet pentru care mă aflu astăzi aici este reprezentat de faptul că e nevoie de o schimbare de optică, de abordare. După ce ani la rând guvernările “Băsescu-Boci” au reuşit “performanţa” de a obţine 7% din fondurile europene de coeziune alocate statului nostru, acum, pe fondul schimbării ce se prefigurează la orizont, am convingerea că prin atragerea fondurillor de dezvoltare pe intervalul 2014-2020, se vor face paşi importanţi ȋn direcţia reducerii disparităţilor, vom contribui la reducerea decalajelor dintre ţara noastră şi celelalte state europene. Viitorul ţării poate fi construit doar cu bani europeni, iar efortul considerabil desfăşurat de prietenul meu Fifor Mihai, ȋn vederea eficientizării, ȋn vederea dezvoltării capacităţii administrative, este nu doar lăudabil, ci şi un argument forte care face dovada bunei-credinţe, profesionalismului şi onestităţii omului preocupat de soarta cetăţii, de soarta celor mulţi”.
Candidatul USL, Mihai Fifor, a salutat iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa de a-l aduce la masa discuţiilor pe europarlamentarul Victor Boştinaru, un om politic cu expertiză ȋn privinţa evoluţiilor europene: “Prezenţa lui Victor Boştinaru la Craiova, poate cel mai ȋn măsură să opereze o radiografie a evoluţiilor de la centru, din Europa, este un bun prilej de dezbatere a modalităţilor de dezvoltare a judeţului nostru, a Craiovei ȋn particular. Trebuie să vă spun că actualul Guvern şi-a asumat misiunea eficientizării procesului de absorbţie a fondurilor europene de coeziune. În acest sens anul 2013 ni se arată favorabil, actele normative aflate ȋn lucru, măsurile deja implementate ne dau motive concrete, argumente concludente pentru a fi optimişti. Anul acesta, pe programul “Cădură şi Confort” M.A.I. a alocat suma de 38 de miliarde de lei vechi pentru investiţia ȋn optimizarea şi reducerea pierderilor de la sistemul central termic -măsură asupra căreia mi-am pus amprenta. Împreună cu doamna Lia Olguţa Vasilescu am reuşit să reducem preţul gigacaloriei, acesta va fi cu 10% mai mic pentru consumator. Fără accesarea fondurilor europene bugetul statului va fi ȋn impas tot timpul, ȋn acest sens există o nevoie uriasa de fonduri Europene. Actualmente, singurul program european funcţional, nesuspendat este cel pe care eu il coordonez la MAI, este vorba de dezvoltarea capacităţii administrative.”
Biroul de Presă al candidatului USL, în Colegiul 2 Senat – Craiova,
Mihai Fifor