Eurodeputatul Victor Boştinaru se va întâlni cu premierul slovac Robert Fico

 

Bucureşti, 7 februarie 2014. Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru va avea luni, 10 februarie, o întrevedere la nivel înalt cu Premierul Slovaciei, Robert Fico, la Bratislava.

Întâlnirea solicitată de premierul slovac vine pe fondul intervenţiei decisive a eurodeputatului Victor Boştinaru în Parlamentul European, pentru extinderea regulii N+3 pentru România şi Slovacia, fiind evitate astfel dezangajări automate de fonduri europene în valoare de 2,5 miliarde euro pentru ţara noastră şi jumătate de miliard de euro pentru Slovacia.

Totodată, premierul Robert Fico îşi va exprima gratitudinea şi faţă de eforturile eurodeputatului Victor Boştinaru de a respinge demersurile naţionaliste şi separatiste, acţiuni aflate în conflict cu valorile fundamentale ale Uniunii Europene.

Întrevederea de la începutul săptâmânii viitoare va şi un prilej de a saluta cooperarea excelentă dintre delegaţiile eurodeputaţilor români şi slovaci în Parlamentul European, precum şi relaţiile strânse dintre România şi Slovacia.