Eugen Teodorovici: Lupta împotriva fraudei este un obiectiv cheie pentru buna implementare a fondurilor europene

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, participă astăzi, 3 iunie a.c., la seminarul dedicat măsurilor de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene, eveniment organizat de Comisia Europeană, alături de autorităţile române şi de Transparency International, la Bucureşti.

 

“Încă de la înfiinţare, Ministerul Fondurilor Europene a avut şi are ca abordare principală “toleranţă zero” în faţa fraudelor şi a oricăror abateri de la principiile şi bunele practici europene, de la cadrul legislativ şi regulamentele europene. Tocmai din acest motiv, a dezvoltat o viziune pragmatică în sensul adoptării unor măsuri administrative, instituţionale şi legislative pentru a preveni şi pentru a combate fraudele. Subliniez că lupta împotriva fraudei este un obiectiv cheie şi în perioada de programare 2014-2020 şi este nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor implicaţi pentru a implementa corect şi cu succes fondurile europene, prin dezvoltarea unui sistem de management şi control cât mai riguros”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în cadrul seminarului.

 

Oficialul a reamintit că România a întâmpinat dificultăţi în implementarea fondurilor europene în perioada guvernării anterioare şi din cauza fraudelor şi corupţiei, adăugând că ţara noastră nu va repeta greşelile din trecut.

 

“Trebuie să folosim fondurile europene pentru a investi în viitorul nostru, în creşterea economică a României şi a Uniunii Europene, nu trebuie să utilizăm banii europeni doar de dragul absorbţiei. Asigurarea protecţiei efective a intereselor financiare ale Uniunii Europene este una dintre priorităţile Guvernului României, care este implicat şi ferm angajat în promovarea unei bune cooperări cu structurile naţionale şi cu cele europene, pentru a defini şi implementa mecanismele anti-fraudă şi anti-corupţie”, a adăugat Teodorovici.