Englezii fac potecă la Craiova. Acum și cu investiții

olgutahumaenglezi 1 Englezii fac potecă la Craiova. Acum și cu investiții poze

Biroul de afaceri deschis de edilii craioveni la Southampton începe să dea roade în investiții atrase în Bănie.

După cei de la Porthmouth Aviation, care au anunțat deschiderea unei unități de producție pentru firtre de apă în Bănie, alți reprezentanți ai mediului de afaceri britanic au poposit săptămâna aceasta la Craiova, ghidați de Călin Humă, coordonatorul programului româno-britanic „Bridge”, acre a susținut și o conferință de presă la primăria Craiova, alături de edilul-șef Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit acestora, la Craiova s-ar putea produce pe viitor, alături de filtre de apă, și circuite integrate, o firmă britanică din domeniu prospectând relocarea capacităților de producție din Asia.

„Intenţia lor este să-şi reducă activitatea din China şi să o aducă mai aproape de Marea Britanie. Am încercat să îi convingem de beneficiile Craiova şi credem că am reuşit să facem acest lucru. Ne vom reîntâlni săptămâna viitoare să discutăm la modul cel mai concret. Reacţiile englezilor sunt foarte pozitive, pentru că Guvernul României şi autorităţile locale din Craiova oferă facilităţi absolut necesare investitorilor. De anul viitor, în Marea Britanie vor fi deschise două noi birouri de afaceri pentru Craiova. Vrem să dezvoltăm la Craiova aripa britanică, iar în Centrul Multifuncţional vom organiza o expoziţie britanică permanentă a firmelor engleze”, a mai afirmat Călin Humă

Primarul Lia Olguța Vasilescu spune că Bănia e aptă să atragă investitori prin facilitățile oferite de municipalitate și de Guvern.

„Suntem la mare concurenţă cu Macedonia şi trebuie să ne mişcăm repede. Ei au o campanie agresivă de promovare pe postrurile TV din Marea Britanie, însă nu oferă facilităţile pe care le oferim noi. Tocmai din acest motiv este important să ne vindem marfa cât mai bine. Le-am prezentat până acum facilitățile din parcul industrial, faptul că ajutorul de stat este direcționat către zonele cu un șomaj destul de mare. Chiar dacă sună rău, este unul dintre avantajele noastre faptul că, fiind șomajul mare, automat și forța de muncă este mai ieftină și ajutorul de stat este direcționat către aceste zone. La această dată, englezii își cam relocă toate capacitățile pe care le au în China, India. Acolo a crescut foarte mult costul forței de muncă, plus că pentru toate produsele plătesc taxă de intrare în Uniunea Europeană. Și atunci sunt direct interesați să producă tot ceea ce vând în UE tot într-o țară a UE, mai ales dacă sunt avantajați din punctul de vedere al costurilor”