Enea, în Parlament: Un buget echilibrat înseamnă cheltuieli echilibrate!

enea brestei 2 Enea, în Parlament: Un buget echilibrat înseamnă cheltuieli echilibrate! poze
Voi începe direct, prin a rosti un cuvânt puternic: echilibru. Acesta, în opinia mea, trebuie să ne ghideze în acest sfârşit de an în creionarea bugetului de stat pe 2014.

Responsabilitatea care cade pe umerii noştri este mai acută acum, când alocările bugetare trebuie bine proporţionate în vederea acordării sprijinului de care românii au nevoie din partea noastră.

 

Fie că vorbim de medici rezidenţi, fie că vorbim de dascăli, de mici antreprenori sau de importantele afaceri private din ţară, bugetul trebuie calculat microscopic, pentru a nu pierde nimic din vedere şi pentru a ne asigura că resursele vor ajunge acolo unde trebuie.

 

În calitatea mea de deputat aflat la primul mandat, la fel ca şi în cazul bugetului pe anul în curs, voi pleda şi în 2014 pentru prioritizarea obiectivă a resurselor. Consider că am ajuns, clasa politică, la un nivel de maturitate în care să punem pe primul loc resursa umană şi investiţiile care vor genera, pe viitor, alte resurse, umane sau materiale.

 

Dezaprob total declaraţiile grăbite ale opoziţiei, care deja critică un proiect de buget încă aflat pe masa discuţiilor şi dezbaterilor şi pe care nu au avut interesul şi bunul-simţ să îl aştepte într-o formă bine conturată. Este, cu siguranţă, mult mai uşor să arunci cu vorbe decât să tratezi chestiunile temeinic, cu seriozitatea pe care o merită şi de care PDL, încă o dată, nu dă dovadă.

 

În final, aş vrea să îi asigur pe craiovenii care, anul trecut, mi-au acordat votul de încredere, că am rămas loial electoratului meu, iar experienţa din administraţia publică locală mă va ajuta, încă o dată, să propun alocări bugetare ţintite pentru zonele şi domeniile care au nevoie de sprijin. Programul meu politic pentru Craiova, susţinut astăzi din Parlamentul României, a rămas la fel de clar în cele două mari obiective pe care mi le-am asumat la depunerea jurământului de parlamentar: creşterea numărului locurilor de muncă şi îmbunătăţirea semnificativă a condiţiilor salariale pentru craioveni şi restul ţării.

 

Am încredere că bugetul pe anul 2014 va fi încă un pas spre îndeplinirea străduinţei mele parlamentare şi împlinirea programului politic în slujba craiovenilor.

 

Intervenție în Parlamentul României