Elevi – jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj

 Elevi – jandarmi în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj poze

 

În perioada 07 ianuarie – 25 martie 2022, 39 de elevi din cadrul Școlilor Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni se află la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj pentru a desfăşura stagiul de practică.

Elevii – jandarmi, seria noiembrie 2021 – octombrie 2022, vor fi coordonaţi şi îndrumaţi în toată perioada de tutori profesionali, cadre militare cu o vastă experiență în munca de jandarmerie, şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de îndrumătorii lor, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Viitorii subofiţeri vor desfăşura stagiul de practică  la structurile de ordine publică şi la cele de pază şi protecţie instituţională, pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs cât şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi mai bine aspectele legate de misiunile specifice armei.

Conducerea I.J.J. Dolj le-a prezentat tinerilor elevi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială.

Acest stagiu de practică are un caracter practic – aplicativ şi reprezintă un bun prilej de aplicare a cunoştinţelor acumulate în cursul anului şcolar de către viitorii absolvenţi ai celor două școli militare de subofițeri.

 

 

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul