Elev de clasa a XI-a, prins cu pistolul la școală

20180306 093959 Elev de clasa a XI a, prins cu pistolul la școală poze

 

 

Luni, 05martie a.c., în jurul orei 10.30, o patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, aflată pe timpul executării unei misiuni de menţinere a ordinii publice, în zona Liceului Tehnic Energetic, din municipiul Craiova, a fost sesizată, de către directorul instituţiei de învăţământ, despre faptul că,în incinta liceului, s-a produs un incident.

Patrula de jandarmis-a deplasat la unitatea de învățamânt mai sus amintită şi, în prezența directorului, după ce acesta le-a relatat faptele întâmplate cu puțin timp în urmă, a identificat elevul care a provocat incidentul, stabilind că se numeșteO. A. G., în vârstă de 17 ani, domiciliat în Podari, județul Dolj. Acesta a fost invitat de jandarmi într-o sală de clasă, liberă a şcolii, unde i s-a solicitat să prezinte toate obiectele pe care le are asupra sa.

Tânărul a scos din buzunarul de la pantaloni 1 pistol confecționat din material de plastic, de culoare neagră, cu lungimea totală de 16 cm și înălțimea de 10 cm, prevăzut cu încărcător detașabil pe bază de buton, care funcționează cu bile din plastic. Acesta a declarat jandarmilor că,în timp ce se afla în pauză, în incinta liceului, pe holul de la etajul 1 al corpului B, a tras cu bile de plastic cu ajutorului unui pistol de jucărie, confecționat din plastic, asupra unei colege, neprovocând vătămări ale integritătiicorpolare ale acesteia și că totul a fost în spirit de glumă, nedorind să rănească pe nimeni.

Elevul în cauză a fost sancţionat cu amendă contravențională în valoare de 500 lei pentru fapta săvârșită. De asemenea, pistolul de jucărie, deținut de acesta, a fost ridicat pe bază de proces-verbal.

Cu această ocazie, tragem un semnal de alarmă, chiar dacă în această situație nu au fost produse pagube materiale sau vătămări corporale, asupra modul de comportamentareal elevilor, asupra gravității posibilelor urmări ale unui astfel de incident, precum și necesitatea cunoașterii legislației în vigoare în țara noastră.

 

 

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul – GJMb Craiova