Elena Costea şi Ion Prioteasa, întâlnire cu Ambasadorul Franţei

elena costea prioteasa Elena Costea şi Ion Prioteasa, întâlnire cu Ambasadorul Franţei poze

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa au primit, marţi, 2 octombrie 2012, vizita Ambasadorului Republicii Franceze la Bucureşti, Excelenţa Sa Philippe Gustin. În cadrul întâlnirii desfăşurate la sediul Instituţiei Prefectului au fost abordate probleme care vizează pregătirea forţei de muncă pentru diverse domenii ale economiei, locurile de muncă, infrastructura şi situaţia din agricultură.

În cadrul întâlnirii cu ambasadorul Franţei în România, prefectul Elena Costea a prezentat câteva date statistice privind judeţul Dolj – evoluţia demografică, profilul economic, sistemul de învăţământ, subliniind că Universitatea din Craiova pune accent pe pregătirea de specialişti, mulţi dintre absolvenţi fiind angajaţi chiar de fabrica de automobile Dacia-Renault de la Mioveni.

“Mulţi dintre cei mai mari producători din industrie vin la Craiova pentru a-şi recruta forţă de muncă înalt calificată dintre absolvenţii cu rezultate excepţionale ai facultăţilor din cadrul Universităţii din municipiu. De exemplu, chiar din timpul anilor de studiu, mulţi studenţi ai Facultăţii de Mecanică beneficiază de pregătire practică în cadrul societăţilor de profil, iar ulterior rămân angajaţi ai acestor unităţi. Chiar fabrica de automobile de la Mioveni şi-a ales specialişti din cadrul acestei facultăţi. Suntem conştienţi că, mai ales în actualul context, este nevoie de oameni foarte bine pregătiţi, iar laCraiovase depun eforturi în acest sens. Ne bucurăm că  Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Franceze, domnul Philippe Gustin, a ales să ne viziteze. Sper că, în urma discutiilor pe care le-am purtat, relaţiile dintre judeţul Dolj şiţarape care o reprezintă domnia sa, vor fi din ce în ce mai strânse, în spiritul bunelor relaţii tradiţionale care există între poporul român şi poporul francez”, a declarat Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea.

La rândul său, Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că în cadrul discuţiilor cu oficialul francez au fost prezentate oportunităţile de afaceri pe care consiliul judeţean le oferă investitorilor străini pe cele 85 hectare de teren din jurul Aeroportului Internaţional Craiova.

„Ne-a făcut plăcere să ne întâlnim cu Excelenţa Sa Ambasadorul Franţei, domnul Philippe Gustin, pentru că am întâlnit un prieten al României cu care am discutat despre problemele existente în judeţul Dolj şi în ce măsură am putea să ne dăm mâna pentru ca în perioada următoare să găsim firme care să ajungă în judeţul nostru.  Excelenţa Sa tocmai ce a primit o scrisoare de la noi, pe care am trimis-o zilele trecute şi prin care îl informăm despre terenurile pe care noi le avem în jurul Aeroportului Internaţional din Craiova şi ce urmează să se întâmple cu ele. Facem acest lucru pentru a avea locuri de muncă în continuare, pentru a pregăti cadre la Universitatea din Craiova şi, sigur, am discutat şi despre calificarea personalului, pentru că în continuare se pune problema ca oamenii să aibă o specializare foarte bună, să fie foarte bine pregătiţi când ies din facultate, sau să aibă o meserie pe care o stăpânesc. Ne bucură vizita Excelenţei Sale şi, dacă poate, îl rugăm să ne mai trimită firme de la Bucureşti şi noi vom şti să-i primim”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La finalul întâlnirii avute cu Prefectul şi Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Excelenţa Sa Philippe Gustin a declarat că este prima vizită pe care o face la Craiova de la preluarea misiunii sale diplomatice în ţara noastră, cunoscând că există relaţii vechi, cu tradiţie între judeţul Dolj şi Franţa.

“Le mulţumesc doamnei prefect şi domnului preşedinte pentru primirea făcută. Sunt în România de 7 luni şi am facut turul principalelor oraşe din ţară şi era normal să vin şi laCraiova, mai ales că aici  relaţiile româno-franceze sunt foarte vechi. Am venit însă şi pentru viitor, iar viitorul pentru mine înseamnă dezvoltarea relaţiilor economice între această zonă şi Franţa. Pentru mine este foarte important să fac o legatură între lumea economică, pe de-o parte, şi lumea formării profesionale, pe de alta parte, pentru că miza este de a forma azi tineri care să exercite meseriile de care intreprinderile au nevoie mâine. La invitaţia doamnei prefect, voi reveni cu placere in judeţul Dolj şi laCraiova”, a spus Excelenţa Sa, Philippe Gustin.