Elena Costea, întâlnire cu reprezentanţi din Republica Islamică Iran

elena costea Elena Costea, întâlnire cu reprezentanţi din Republica Islamică Iran poze

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit joi, 05.07.2012, vizita unei delegaţii din Republica Islamică Iran, condusă de directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Muzeului Muzicii din  Teheran, Farzin Pirouzpey. Din delegaţie au făcut parte membrii Ansamblului de Muzică Tradiţională şi Country din Teheran, care au susţinut în aceste zile un concert la Filarmonica “Oltenia” din Craiova. Ansamblul de Muzică Tradiţională şi Country din Teheran a performat şi pe scena Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, în cadrul spectacolului aniversar ”După 20 de ani” al Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”, spectacol la care a participat şi Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii legate de continuarea şi întărirea relaţiilor culturale dintre Teheran şi judeţul Dolj.

“Ne bucură vizita dumneavoastră şi sperăm să putem dezvolta relaţiile pe care judeţul nostru le are cu Teheranul. Pentru noi, promovarea valorilor unui popor este extrem de importantă. Instituţia Prefectului Judeţului Dolj este deschisă tuturor iniţiativelor culturale. Cu siguranţă, veţi beneficia de suportul nostru în acţiunile pe care le veţi întreprinde în scopul promovării tradiţiilor şi culturii olteneşti în Iran, dar şi a valorilor iraniene, în judeţul nostru,” a declarat Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea.

La rândul său, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Muzeului Muzicii din Teheran a mulţumit Prefectului Judeţului Dolj, Elena Costea, pentru primire şi a asigurat de întreaga implicare în promovarea tradiţiilor şi culturii olteneşti în Iran.

“Relaţiile dintre Craiova şi Teheran datează de 10 ani. În această perioadă am organizat, în comun, o serie de evenimente, concerte şi expoziţii, atît în Craiova, cît şi în Teheran. Avem o bună colaborare cu Filarmonica “Oltenia” şi cu Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”. Vă asigurăm că vom continua aceste parteneriate. De altfel, în a doua parte a acestui an, vom organiza, la Teheran, un turneu la care vor participa membri ai  Filarmonicii “Oltenia” şi ai Ansamblului Folcloric “Maria Tănase, ” a declarat directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Muzeului Muzicii din  Teheran, Farzin Pirouzpey.

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a primit invitaţia de a participa la inaugurarea noului sediu al Muzeului Muzicii din  Teheran, eveniment ce va avea loc în cea de-a doua parte a acestui an.