Electroputere, în topul executărilor silite

electroputere Electroputere, în topul executărilor silite poze

Electroputere SA Craiova este pe locul III în topul firmelor private din România executate silit pentru datorii la bugetul de stat, potrivit money.ro, având de plătit peste 1140 de miliarde de lei vechi.“Compania are datorii la stat de peste 114 milioane de lei. Producatorul de locomotive Electroputere Craiova (EPT) este controlat de firma saudită Al-Arrab Contracting Company, care deţine 86.28% din capital, si este administrat de omul de afaceri Fahti Taher. Electroputere a înregistrat în T1 din 2009 o cifră de afaceri de 63.1 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent, când s-a situat la nivelul de 28.3 milioane de lei. ANAF a pus sechestru pe bunurile companiei”, titrează money.ro.

Înaintea lui Electroputere SA pe lista marilor datornici executaţi silit de ANAF se mai află doar Galaxy Tobacco, fosta Societate Naţională a Tutunului Românesc – 4750 de miliarde de lei vechi, USM Reşiţa – 1180 de miliarde de lei vechi, şi grupul de firme al fraţilor Micula ( European Drinks, European Food, Transilvania General Import-Export şi Scandic Distilleries- ), cu o datorie cumulată de 1144 de miliarde de lei vechi.
Electroputere SA Craiova ar putea intra lejer şi în topul concedierilor din România, după ce a anunţat disponibilizarea a peste 1000 de salariaţi, în mai multe tranşe, în decurs de mai puţin de un an.