Efectul CCR – BEJ Dolj rămâne în funcţiune până pe 12 septembrie

gabriela alexandroiu bej Efectul CCR   BEJ Dolj rămâne în funcţiune până pe 12 septembrie poze

Decizia Curţii Constituţionale a României de a amâna un verdict privind validarea referendumului până la verificarea listelor electorale îi consemnează la prefectură pe membrii BEJ. 

Reactualizarea listelor electorale permanente, operaţiune care începe la nivel de primărie, va fi coordonată de birourile electorale judeţene, organizate în subordinea BEC.

Membrii BEJ Dolj, la fel ca şi omologii din restul judeţelor ţării, urmează aşadar să rămână în funcţie cel puţin până pe 12 septembrie 2012, stabilind un record în materie.

Biroul Electoral Central şi birourile judeţene rămân în funcţie, potrivit legii, până la data publicării în Monitorul Oficial a rezultatului procesului electoral în vederea căruia au fost înfiinţate, în acest caz referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Ori publicarea rezultatelor referendumului nu poate avea loc decât după ce este citită în Parlament decizia CCR cu privire la validarea sau invalidarea referendumului, eveniment care nu se poate produce mai devreme de 12 septembrie.

Biroul Electoral Judeţean a fost deja convocat, pentru ziua de vineri, urmând a analiza sarcinile care îi revin în noul context.