„Educaţia Altfel” şi „Zilele educaţiei non-formale”se reunesc la Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova!

comunicatus „Educaţia Altfel” şi „Zilele educaţiei non formale”se reunesc la Biblioteca „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova! poze
Avem plăcerea ca vineri, 28 septembrie a.c., să vă invităm începând cu ora 11:00, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, pentru o porţie bună de non-formal! Pentru început, Asociaţia Neguvernamentală Pro Civica Oltenia (PCO) va susţine o conferinţă de presă pentru lansarea proiectului naţional „Educaţia Altfel”, în sala de conferinţe a instituţiei. În cadrul conferinţei vor fi prezentate obiectivele şi activităţile proiectului de către preşedinta PCO, Cora Gabriela Fariseu.
După încheierea conferinţei, veţi fi invitaţi să vizitaţi o expoziţie stradală de fotografie, realizată de voluntarii PCO şi ANTAR pe parcursul mai multor proiecte de voluntariat. Expoziţia va fi una inedită, realizată prin metoda de educaţie non-formală „Photovoice”.
„Educaţia Altfel” este un proiect lansat de asociaţia ADA (Asociaţia pentru Dezvoltare Activă) din Bacău, alături de parteneri din 9 oraşe ale ţării, printre care şi Asociaţia Pro Civica Oltenia. Finanţat din Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii pentru politicile de tineret, proiectul se află la al doilea an de implementare şi urmăreşte să promoveze educaţia non-formală în rândul elevilor şi cadrelor didactice din România, realizând un parteneriat şcoală-ONG. Totodată, prin intermediul metodelor sale de educaţie non-formală, proiectul promovează voluntariatul şi cetăţenia activă în rândul tinerilor.
Partenerii proiectului sunt:
Asociaţia pentru Dezvoltare Activă (ADA) din Bacău,
Asociaţia Ares’el din Ploieşti,
Asociaţia DGT din Bucureşti,
Asociaţia IRSCA Gifted Education din Bucureşti,
Asociaţia Pro Civica Oltenia din Craiova,
Asociaţia Pas Alternativ din Braşov,
Asociaţia Impact Bistriţa din Bistriţa,
Centrul pentru Dezvoltare Durabilă Greentin din Baia Mare,
Centrul European pentru Diversitate din Tulcea şi
Grupul informal de tineri Intercoolt din Suceava.

„Zilele Educaţiei Nonformale” (ZEN), este un eveniment anual organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul pentru Ştiinţele Educaţiei, în zilele de 28 şi 29 septembrie. Evenimentul cuprinde reprezentaţii non-formale implementate de ONG-urile şi fundaţiile din România în aproape toate oraşele din ţară. În acest an, la ZEN s-au înscris 39 de judeţe din România, în care se vor desfăşura 109 evenimente non-formale.
Expoziţia stradală ce va avea loc în curtea Bibliotecii judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova este unul dintre cele 109 evenimente. Prin vernisajul non-formal, voluntarii craioveni urmăresc să atragă atenţia asupra metodei de educare „Photovoice”, precum şi asupra educaţiei non-formale în general. În cadrul expoziţiei vor fi expuse în jur de 20 de fotografii realizate de voluntarii asociaţiilor craiovene Pro Civica Oltenia şi ANTAR pe parcursul implementării proiectelor de tineret.