Edilii, cu robotul în piscină şi pomul la tomograf. Bugetul Craiovei, în dezbatere publică

Mai-marii primăriei şi-au numărat banii imaginaţi în conturi şi au făcut ordinul de împrăştiere pe acest an. Proiectul de buget al Primăriei Craiova a fost postat în urmă cu câteva zile pe portalul de internet al municipalităţii, fiind lăsat în consultare publică până pe data de 8 aprilie, documentul urmând a fi aprobat probabil într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal.

În ton cu restricţiile impuse de pandemie, craiovenii sunt îndemnaţi să facă sugestii cu privire la cheltuirea banului public utilizând formularul online  de pe site-ul primăriei, existând însă şi posibilitatea depunerii acestora în sistem clasic.

La capitolul cheltuieli trebuie spus că banii alocaţi secţiunii de funcţionare reprezintă aproximativ două treimi din bugetul total, nu mai puţin de 503 milioane de lei noi fiind destinate menţinerii în funcţiune a aparatului municipal, cu tot cu instituţiile şi unităţile din subordine. Secţiunea de dezvoltare, cea din care sunt finanţate investiţiile primăriei, primeşte restul de 283 de milioane de lei noi.

Edilii au mai prevăzut 244.000 de lei pentru achiziţia de „băncuţe smart wi-fi” în acest an şi, tot la capitolul high-tech, 61.000 de lei pentru „achiziţie robot piscină”, pentru Direcţia baze sportive, direcţia care se ocupă printre altele de waterpark primind de asemenea în bugetul pe 2021 şi bani pentru un aspirator mobil, tot de piscină. 424 de mii de lei sunt rezervaţi pentru „amenajarea unui perete verde vertical”, proiectul-pilot derulat la Şcoala «Mircea Eliade». Tot în domeniul verde, edilii şi-au rezervat în bugetul local şi 155 de mii de lei pentru un „tomograf inspecţie stare de sănătate copaci”. Este vorba despre un aparat destinat să descopere arborii putrezi sau găunoşi, în pericol de prăbuşire, prin metode neinvazive. Asta după ce ultima operaţiune în materie a primăriei a declanşat în această primăvară, pe Calea Bucureşti, proteste din partea craiovenilor şi a autorităţilor de mediu.

INTEGRAL în INDISCRET