ECOROM: Începe ECOlimpiada Elevilor, Ediția a II-a

ECOlimpiada Elevilor2 phixr ECOROM: Începe ECOlimpiada Elevilor, Ediția a II a poze
București, 23 octombrie 2013 – Pentru al doilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, aduceECOlimpiada Elevilor în școlile din România.Programul educațional se va desfășura în perioada 24 octombrie 2013 – 4aprilie2014, în 33 de localități din țară.
ECOlimpiada Elevilor este un program dinamic, desfășurat sub forma unei competiții școlare, care se adresează elevilor de clasa a III-a și a IV-a. Programul are și o componentă didactică, care presupune parcurgerea auxiliarului curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”, manual care le pune la dispoziție celor mici lecții educative despre colectarea separată a deșeurilor de ambalaje și procesul de reciclare.
„Anul trecut, proiectul a trezit interesul a aproximativ 15.600de elevi,un număr record spunem noi. Succesul pe care l-am avut, cât și solicitări primite din partea cadrelor didactice imediat după încheierea primei etape, ne-au motivat să revenim anul acesta cu programul educațional ECOlimpiada Elevilor în și mai multe localități din România.
Sperăm că demersul nostru constructiv va avea ecou pe termen lung și că eforturile noastre vor fi din ce în ce mai vizibile în fiecare an”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.
În cadrul proiectului, fiecare cadru didactic participant va parcurge, împreună cu elevii, lecțiile educative din manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele” astfel încât, pe perioada vacanței de iarnă, cei mici să realizeze câte o compunere care să reflecteinformațiile dobândite.Cele mai bune compuneri vor fi înscrise pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro pentru afi evaluate atât de o comisie specializată, cât și de public, prin acordarea de voturi.
Programul educațional ECOlimpiada Elevilor se va desfășura pe durata primului semestrul al anului școlar 2013/2014, în școlile din Aiud, Arad, Bacău, Baia Mare, București, Câmpia Turzii, Câmpulung Moldovenesc, Constanța, Craiova, Cugir, Deva, Focșani, Galați, Iași, Mediaș, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Roman, Săliște-Sibiu, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgoviște, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea, Vaslui, Vulcan-Aninoasa, Zalău.
Pentru a accesa regulamentul competiției școlare ECOlimpiada Elevilor, vă invităm pe www.colecteazaselectiv.ro
Despre Eco-Rom Ambalaje

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.
Eco-Rom Ambalaje a început activitateaîn 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca prima jumătate a anului 2013 să se încheie cu 2591 de companii responsabile în portofoliu. Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi.
Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

În 2012, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piaţă de membrii săi (651.126 tone). Creșteri semnificative în ceea ce privește cantitatea de deșeuri de ambalaje reciclată s-au înregistrat, în principal, la ambalajele de tip PET și aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) și 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone).

În prima jumătate a anului 2013, Eco-Rom Ambalaje a extins serviciile de colectare separată în 450 de localități, cu aproximativ 165 mai multe decât aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în prezent, aproximativ 45% din populația României – circa 9 milioane de români – au acces la sistemul de colectare selectivă prin cele aproximativ 17.500 pubele colorate puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje.

Datorită rezultatelor obținute și a susținerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaje la nivel național, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 72% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2011).

Despre Punctul Verde
“Punctul Verde” este un simbol internaţional care semnalează cumpărătorului că firma producătoare sau importatoare s-a angajat să îndeplinească obligaţiile de reciclare şi valorificare a cantităţilor de ambalaje puse pe piaţă, prin contribuţia la dezvoltarea sistemului de colectare selectivă de la populaţie.
Pentru mai multe informații despre proiect vă invităm să accesați:
www.colecteazaselectiv.ro
www.ecoromambalaje.ro