Duşa are bani de Spartan. F 16 stă la coadă – VIDEO

dusa iovan cj dolj Duşa are bani de Spartan. F 16 stă la coadă   VIDEO poze

Prezent azi la Craiova, şeful MApN a declarat că achiziţia de avioane de luptă va fi bugetată numai după finalizarea negocierilor cu posibilii vânzători. 

Mircea Duşa a vizitat Brigada 2 Infanterie Rovine din Craiova, prima din unităţile militare din subordine la care ajunge după obţinerea postului de ministru al Apărării, întâlnindu-se apoi cu conducerea consiliului judeţean, cu primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu şi cu reprezentanţii cadrelor militare în rezervă.

Şeful MApN a mai vizitat şi Fabrica de Avioane din Craiova.

“În urma negocierilor cu cei de la Finanţe, MApN a obţinut, în premieră pentru ultimii ani, alocări bugetare suplimentare pentru cheltuieile de capital. La acest capitol este inclus şi programul de înzestrare cu avioane de transport Spartan, care este unul cu o durată mai lungă. Deja există un număr de avioane furnizate de Alenia. Avem în vedere ca prin alocările bugetare să onorăm facturile emise şi să şi finalizăm acest program până la numărul de avioane contractate. În ceea ce priveşte avioanele pentru Poliţie Aeriană, ştiţi că nici o cheltuială nu poate fi bugetată până când nu avem de-a face cu o achiziţie certă. Suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri externi care deţin avioane F16, iar atunci când acordurile cu partenerul care ne va furniza aceste avioane vor fi încheiate trebuie să avem în vedere şi bugetarea acestui program şi sigur plata, probabil, în cursul acestui an, a banilor care vor fi negociaţi în urma discuţiilor cu statul care ne va furniza avioanele respective. Suntem în negocieri şi cu portughezii şi cu grecii, până la urmă o să ne hotărâm asupra modului în care vom perfecta aceste acte”, a declarat Mircea Duşa, în cadrul conferinţei de presă susţinute alături de vicepreşedintele CJ Dolj, Cristi Iovan.