Dunărea sub monitorizare la Baziaş

aba jiu monitorizare dunare Dunărea sub monitorizare la Baziaş poze

Analizele de calitate a apei indică incadrarea in valorile normale de calitate pentru secţiunea Baziaş, anunţă Administraţia Bazinală a Apelor Jiu.

“Administraţia Naţională „Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi  monitorizează în permanenţă calitatea apei, în secţiunea Baziaş. Astfel, măsurătorile de calitate efectuate din 4 în 4 ore arată că valorile indicatorilor generali fizico-chimici (indicatori generali, metale grele) precum şi indicatorii biologici se încadrează în valorile normale pentru aceasta secţiune.
În zonă acţionează specialştii A.N. Apele Române întruniţi intr-o echipa complexă de biologi şi chimişti ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu –  Sistemele de Gospodărire a Apelor Mehedinţi şi Caraş Severin. Prelevarea de probe de către echipele Apelor Române se efectueaza la un interval de 4 ore în secţiunea Baziaş. La această oră, specialiştii apelor române monitorizează în permanenţă calitatea apei, în secţiunea Baziaş. Astfel, măsurătorile de PH efectuate din 3 în 3 ore arată că valorile se încadrează în limite normale.
În situaţia în care parametrii de calitate vor inregistra depasiri fata de limitele admisibile, se aplica planurile de prevenire si combatere a poluărilor accidentale. Conform acestui plan, folosintele de apă situate în aval, care se alimentează cu apă din Dunăre,  vor fi anunţate să întrerupă prelevarea apei. De asemenea, planul prevede, în cazul depasirii limitelor admisibile, monitorizarea calitativă  a apei în secţiuni din aval de Baziaş.
Autoriţile române menţin în continuare legătura cu autorităţile ungare şi sârbe”, preiczează un comunicat al ABA Jiu.