Dunărea curată, monitorizarea relaxată

aba jiu barca dunare Dunărea curată, monitorizarea relaxată poze

Reprezentanţii ABA Jiu răresc controalele privind calitatea apei fluviului pe sectorul aflat în aria de competenţă. 

Asta după ce verificările efectuate până acum au arătat că apele fluviului se află în parametri normali de calitate.

“Valori Normale de Calitate pentru Dunare, in Sectiunea Bazias

Administraţia Naţională „Apele Române”, prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi  monitorizează în continuare calitatea apei, în secţiunea Baziaş.
Măsurătorile efectuate din 4 în 4 ore,  în ultimul interval,  arată că valorile indicatorilor de calitate se încadrează în continuare în valorile normale pentru aceasta secţiune. Valoarea Ph-ului se încadrează, de asemenea, în valorile normale, cele mai recente analize relavă o valoare a Ph-ului de 7,86.
Pentru următoarele 24 de ore prelevarea de probe se va realiza la un interval de 8 ore. După acest interval, echipa Apelor Române va preleva zilnic probe pentru analize.
Autorităţile române menţin în continuare legătura cu autorităţile ungare şi sârbe.

Debitul la intrarea in tara sectiunea Bazias in intervalul 13.10 – 14.10.2010, a fost in scadere la valoarea de 5300 mc/s,  conform diagnozei si prognozei INHGA-CNPB, situandu-se peste  media multianuala a lunii octombrie (3850 mc/s).
La ora 06.00 nivelurile pe fluviul Dunarea se situeaza sub COTELE DE APARARE.
Conform prognozei Sistemului Hidroenergetic Portile de Fier, debitul afluent prognozat in sectiunea Bazias pentru intervalul 13.09 – 14.10.2010, ora 07.00 =  4970 mc/s.
Debite instantanee la ora 06.00:
Debitul defluent la PF1 =  2387 mc/s.
Debitul defluent la PF2 =  4504 mc/s.
In urmatorul interval debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) conform prognozei elaborate de INHGA-CNPB va fi in scadere la valoarea de 5100 mc/s.          Pentru intervalul 16.10.2010 – 20.10.2010 conform prognozei elaborate de INHGA-CNPB, debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere pana la valoarea de 4700 mc/s la sfarsitul intervalului de prognoza, situandu-se peste media multianuala a lunii octombrie (3850 mc/s).
Se monitorizeaza evolutia nivelurilor si debitelor la statiile hidrometrice pe fluviul Dunarea, aval de PF II. Aceste valori vor fi direct influentate de debitul Dunarii la intrarea in tara – sectiunea Bazias, precum si de debitele  deversate din Sistemul Hidroenergetic Portile de Fier”, precizează un comunicat al ABA Jiu.