Dunărea curată, în viziunea micilor artişti

Administraţia Bazinală de Apă “Jiu”  a găzduit astăzi, 21 iunie 2019, Expoziţia de tablorui în ulei “Dunărea curată în viziunea micilor artişti”, acţiune desfăşurată în colaborare cu  Asociaţia “SENIORI ART” Craiova.

Exponatele au fost realizate de către copii cu vârsta între 4 şi 12 ani, membrii ai Asociaţiei “Seniori ART” Craiova, care cu ajutorul curatorului Daniel Guţă şi al îndrumătorului Mariana Montegaza au pictat timp de 3 săptămâni câte un tablou.

Astăzi au fost expuse 19 tablouri, fiecare copil desenând după imaginaţia sa ce înseamnă o Dunăre curată, sigură, liniştită.

Au participat la eveniment angajaţii A.B.A Jiu, părinţi şi prieteni.

Micii pictori au fost răsplătiţi pentru efortul şi talentul lor cu premii constând în trăistuţe, baloane, suc, insigne şi Diplome de merit.

Pentru a le da curaj pe mai departe,  angajaţii A.B.A Jiu au cumpărat o parte din tablourile micilor pictori.

Prin aceste desene am ajutat la conştientirea populaţiei – să păstrăm o Dunăre mai curată, să  avem un fluviu mai sigur!

Evenimentul de astăzi face parte din evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării 2019, iar tablourile vor sta în holul instituţiei A.B.A Jiu din Bvd. Nicolae Romanescu, nr. 54. Până miercuri, 26 iunie 2019.

“Am aflat de aceşti copii care pictează şi am considerat că este un eveniment deosebit, demn de a încheia acţiunile educative  dedicate anul acesta Zilei Internaţionale a Dunării.  Imaginaţia micuţilor, tema aleasă, inspiraţia, toate au condus la un rezultat frumos. Tablourile efectuate de micuţii pictori arată optimism,  frumos, sănătate, fericire, educaţie. Sperăm ca această colaborare să meargă mai departe, iar la evenimentele viitoare să expunem teme mult mai aprofundate”, purtator cuvânt A.B.A Jiu.

Copiii diversifică activitatea prin organizarea de expoziții cu tematică, aşa cum este şi cea de astăzi. Programul ,,Să trăim frumos într-un mediu sănătos” promovează grija făță de natură. Acesta a fost inițiat mine și s-a concretizat cu realizarea de cursuri de inițiere artă pentru copii, în care cel puţin o lucrare este realizată cu tematica privind protecţia mediului. Aceste cursuri s-au concretizat de fiecare data cu expoziții cu lucrarile executate de copii. Expoziţia de Ziua Dunării 2019 este a 7-a”, Daniel Guță, artist  plastic craiovean.

 

 

 

Compartimentul Relaţii cu Presa

Bărbuţu Camelia, Purtator de cuvant