Dublu impact pe ruta Galicea / Giubega: A pierdut permisul şi dovada după ce-a “dat” de două ori în radar

 

Ieri, 30 martie a.c., poliţişti ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu formaţiunea rutieră a Poliţiei Calafat şi formaţiunea rutieră a Politiei Băileşti au organizat şi executat o acţiune, în sistem releu, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, pe D.N. 65.

Deasemenea, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au acţionat împreună cu lucrători din cadrul Secţiilor 1-6 Poliţie Urbană Craiova pentru prevenirea accidentelor rutiere ce au loc ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 161 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 21 715 lei, dintre care 35 amenzi au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, iar alte 65 sancţiuni au fost aplicate pentru traversări neregulamentare. Poliţiştii au reţinut şi 4 permise de conducere în vederea suspendării.

          Exemplu:

          Echipa formaţiunii rutiere din cadrul Poliţiei Băileşti l-a depistat pe P.MARIAN, 32 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, în localitatea Galicea Mare, pe DN 56. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile.

          La scurt timp, o echipă a Serviciului Rutier l-a depistat pe acelaşi şofer în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 106 km/h în localitatea Giubega, pe DN 56. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut dovada înlocuitoare a permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile.