DSP Dolj: Vaccinare, din nou cu programare, după ce numărul doritorilor a crescut de zece ori

De la începutul campaniei de vaccinare în județul Dolj a fost administrat un număr total de 388.014 de doze de vaccin anti Covid19 . În ultimele 2 saptamani s-a observat o crestere mare ( de la 400 doze/zi initiere vaccinare s-a ajuns la 4400 doze/zi initiere vaccinare) a intentiei de vaccinare a populatiei precum si a adresabilitatii la centrele de vaccinare din judet motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică Dolj recomandă populației să acceseze platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19          (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) pentru înregistrarea în vederea vaccinării.

Acest lucru este recomandat pentru a evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare în condiții de pandemie, pentru ca personalul medical să poată estima corect necesarul de doze pentru perioada imediat urmatoare dar și pentru a reduce riscul de infectare înaintea vaccinării.

Persoanele programate pe platformă în prealabil, au prioritate pe fluxuri dedicate, în județul Dolj fiind deschise în prezent 16  centre de vaccinare  din care 5 in Craiova si 11 in judet.

Mentionam ca de azi 27.10.2021 in municipiul Craiova functioneaza un centru de vaccinare cu 6 fluxuri (vaccin Pfizer) la stadionul Ion Oblemenco.

Avand in vedere adresabilitatea in crestere, prin intermediul Nucleului Judetean de Coordonare a Vaccinarii Dolj impreuna cu Universitatea Craiova si Primaria Craiova, se fac toate diligentele pentru a deschide saptamana viitoare un centru de vaccinare in incinta Facultatii de Mecanica cu 4 fluxuri pentru vaccin Pfizer si 2 fluxuri pentru vaccin Johnson&Johnson.

 

 

 

 

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV

Dr. Iuliana Manea