Dreptul, o poveste de succes – Interviu cu lect. univ. dr. Raluca Voinea

20130401 150859 Dreptul, o poveste de succes   Interviu cu lect. univ. dr. Raluca Voinea poze

Dreptul, o poveste de succes

– Interviu cu lect. univ. dr. Raluca Voinea

Adriana Chiriac*: Care sunt punctele tari ale facultății dvs.?

Raluca Voinea: Un aspect forte este clădirea și baza constituțională academică pe care o avem la Facultatea de Drept, avem o bibliotecă foarte dotată la care studenții au acces atât pentru studiul în cadrul bibliotecii, cât şi pentru împrumut acasă, sunt reviste de ultimă apariție și chiar acces la baza de date internaționale din campusul universitar. Un alt punct forte îl reprezintă reușitele pe care Facultatea de Drept le-a oferit de-a lungul timpului către studenți și către societate. Un alt aspect este faptul că Facultatea de Drept face parte din Hexagonul Facultăților de Drept, un concurs științific adresat studenților care se pregătesc atât pentru licență, cât și pentru accesul pentru mai departe la profesiile pe care și le doresc.

20130401 150254 Dreptul, o poveste de succes   Interviu cu lect. univ. dr. Raluca Voinea poze

A.C: Ce abilități, ce competențe dobândesc dacă urmeazã cursurile aceatei facultăți?

R.V.: Având în vedere că Facultatea de Drept este organizată pe două specializări mă voi referi la ambele. Cei care sunt pe specializarea Drept vor dobândi cunoștințe, competențe juridice; ei se pot pregăti pentru a deveni judecători, procurori, avocați, notari, consilieri juridici și executori judecătorești. Iar cei de la specializarea Administrație publică se vor pregăti pentru tot ce înseamnă administrație publică, atât națională cât și europeană.

20130401 144501 Dreptul, o poveste de succes   Interviu cu lect. univ. dr. Raluca Voinea poze

A.C: Ce oportunități oferă facultatea?

R.V:  Se face practică atât la instanțele de judecată, cât și la barou și la alte instituții cu care noi încheiem aceste colaborări. Pe lângă practică avem și programe de internship.

A.C: La ce concursuri sau proiecte pot participa studenții din cadrul acestei facultăți?

R.V: Proiecte sunt multe. De asemenea, sunt organizate de specializări. Avem în cadrul Facultății centre științifice de drept constituțional, administrativ, penal și civil etc. Studenții pot participa la conferințe adresate lor.

20130401 150413 Dreptul, o poveste de succes   Interviu cu lect. univ. dr. Raluca Voinea poze

A.C: Ce calități ar trebui să aibă viitorii studenți?

R.V: E ușor să intri la Facultatea de Drept, nu este foarte greu să o urmezi și nici să o termini, dar pentru aceasta trebuie să fii bine pregătit şi, în primul rând, să dorești să înveți. Dreptul este o ramură nouă pentru toți absolvenţii de liceu şi nu au niște cunoştințe de bază. Dar și le formează în timpul facultății. Trebuie să își dorească să învețe, să își frecventeze cursurile și seminarele, să şi studieze individual. Este foarte important să își formeze vocabularul juridic de care au nevoie pentru a profesa. Să știe să se și distreze, pentru că și relaxarea minții este foarte importantă, și să știe ce își doresc să își urmărească scopul.

*Adriana Chiriac este studentă la Jurnalism, anul I