Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco – VIDEO

dragnea stadion 2 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze

Vicepremierul Liviu Dragnea prezintă proiectul noii arene, finanțată în proporție de 90 la sută de CNI, într-o conferință de presă susținută la sediul primăriei Craiova,

stadion 1 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze

„Noi estimăm ca în această lună sp înceapă licitația pentru proiectare și execuție. Zilele următoare, e chiar o chestiune de zile, se va ăntruni comisia interministerială și vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. Să ne rugăm cu toți să nu aveți parte de contestații, pentru că această boală a afectat mult investițiile în România”, a spus Dragnea.

stadion 3 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze

Potrivit vicepremierului, stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri și o valoare de aproximativ 55 de milioane de euro, o zecime din sumă urmând a fi asigurată de municipalitatea craioveană.

stadion 4 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze

 

Termenul de finalizare a investiției este de 17 luni în acest timp urmând să aibă loc proiectarea și execuția lucrării, data estimată pentru inaugurarea arenei fiind vara anului 2016.

stadion 5 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze

„Va fi cu siguranță în vara lui 2016, asta vă asigur. Luna însă nu o poate preciza nimeni, că nimeni nu știe acuma câți dintre profesioniști contestațiilor se vor înscrie la licitație numai ca s-o întârzie. Sumele de bani necesare însă pentru 2015 și 2016 vor fi bugetate integral”, a spus Dragnea.

stadion 6 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze

 

„Putem acum să dăm din casă și să spunem că mi exista și varianta de stadion cu mai multă sticlă, dar de trei ori mai scump, însă domnul ministru mi-a spus de la început: dacă vrei să te mint și să-ți promit că-l facem pe ăsta, îți promit. Dacă vrei stadion, trebuie să se încadreze într-o valoare de aproximativ 50 de milioane care să poate fi finanțată. Mă bucur că s-a ales această variantă, mai ales că, prin termenul de execuție, avem șansa de a fi finalizat încă din acest mandat, ceea ce, în urmă cu un an, nu îndrăzneam să sper. Mă bucur, mai ales că nu riscăm să repetăm experiența pe care am trăit-o cu Sala Polivalentă din Craiova, finanțată tot de CNI, unde construcția a durat 17 ani, pentru că de fiecare dată când se schimba guvernul se găseau alte priorități”, a spus primarul Lia Olguța Vasilescu.

stadion 7 Dragnea și Olguța prezintă proiectul noului stadion Oblemenco   VIDEO poze