Dragnea pe uliță. CJ Dolj: Vicepremierul promite 20 de milioane de RON pentru regularizarea cursurilor se apă

dragnea pe ulita dolj 1 Dragnea pe uliță. CJ Dolj: Vicepremierul promite 20 de milioane de RON pentru regularizarea cursurilor se apă poze

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, s-a aflat, marți, împreună cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în satul Cleanov, din comuna Carpen, unde zeci de gospodării au fost afectate de inundațiile provocate de precipitațiile abundente din ultimele zile.

dragnea pe ulita dolj 2 Dragnea pe uliță. CJ Dolj: Vicepremierul promite 20 de milioane de RON pentru regularizarea cursurilor se apă poze

Cu această ocazie, au fost purtate discuții atât cu locuitorii, cât și cu reprezentanții autorităților locale, pentru a fi stabilite măsurile imediate de ajutorare a sinistraților, precum și planul de acțiune pentru a stopa, pe viitor, producerea unor evenimente asemănătoare.

dragnea pe ulita dolj 3 Dragnea pe uliță. CJ Dolj: Vicepremierul promite 20 de milioane de RON pentru regularizarea cursurilor se apă poze

„Ne-am deplasat astăzi, alături de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, în Cleanov, localitate greu încercată de inundațiile din ultimele zile. Am parcurs, rând pe rând, zonele cele mai problematice și am intrat în multe dintre gospodăriile afectate.

Am fost puși, încă o dată, în fața unei imagini pe care nu mi-aș mai fi dorit să o revedem, după inundațiile catastrofale care au lovit sudul județului, în urmă cu opt ani.

Am vorbit cu oameni care au avut de suferit și am aflat de la ei lucruri dureros de triste. Mulți și-au văzut munca de o viață distrusă într-o clipă; unii s-au zbătut, prin apa care, pe alocuri, era adâncă de un metru, pentru a-și salva bunurile, animalele din curte, unii dintre ei chiar și copiii.

Important este faptul că, în momentul de față, Executivul este implicat cu toată forța, oferindu-ne promisiunea fermă a unei rezolvări cât mai rapide a situației din Dolj și din județul învecinat, Mehedinți.

În acest sens, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a anunțat că, în urma unei discuții purtate cu premierul Victor Ponta, s-a stabilit ca, în următoarea ședință de Guvern, să fie alocată, din fondul de rezervă, o sumă de aproximativ 20 de milioane de lei, atât cât au fost evaluate de către Administrația Națională «Apele Române» lucrările de regularizare a cursurilor de apă și de amenajare a sistemelor de apărare împotriva inundațiilor în toată această zonă la care ne referim, de la granița județelor Dolj și Mehedinți.

Vestea bună este că, în paralel, o comisie analizează situația din fiecare gospodărie afectată, pentru a constata, punctual, pagubele produse în urma inundațiilor, în vederea despăgubirii oamenilor.

În același timp, după cum am stabilit astăzi cu domnul Liviu Dragnea, Consiliul Județean Dolj va înainta către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice o solicitare în vederea majorării sumei care ne-a fost alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Cu acești bani urmează să fie reparate drumurile din Cleanov.

În acest sens, în zilele următoare, primarul comunei Carpen ne va prezenta studiul de fezabilitate privind reabilitarea de străzi comunale, pe care deja îl are pregătit, şi, după ce îl vom analiza cu atenţie, vom trimite la minister cererea de suplimentare a fondurilor, cu valoarea care rezultă din acest document.

Poate că toate aceste pagube ar fi fost mult diminuate dacă, în urmă cu câțiva ani, o serie de investiții pentru reabilitarea podețelor din Cleanov nu ar fi fost scoase de pe lista proiectelor eligibile, ca urmare a schimbării regulilor în timpul jocului. Este și un elocvent exemplu de imixtiune a politicului în administrația locală, locuitorii comunei Carpen având de suferit de pe urma faptului că primarul Ştefan Vasilca este înscris într-un alt partid decât cel aflat la acea vreme la guvernare.

În urma deplasării de astăzi şi a evaluărilor întreprinse începând de luni, există acum o strategie imediat aplicabilă pentru Cleanov, iar Consiliul Judeţean Dolj se va implica, în limitele legale, cu toată puterea, continuând să acţioneze în spiritul parteneriatului pe care îl are de mai mulţi ani cu comunităţile locale“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

dragnea pe ulita dolj 4 Dragnea pe uliță. CJ Dolj: Vicepremierul promite 20 de milioane de RON pentru regularizarea cursurilor se apă poze

Alături de preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, l-au însoţit pe viceprim-ministrul Liviu Dragnea în deplasarea la Cleanov prefectul Marius Deca, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisar şef Constantin Nicolescu, prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, colonel Mircea Mariş, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Marin Tălău, şi directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, Florinel Stancu.

dragnea pe ulita dolj 5 Dragnea pe uliță. CJ Dolj: Vicepremierul promite 20 de milioane de RON pentru regularizarea cursurilor se apă poze

BIROUL DE PRESĂ