Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor

dragnea microbuze 4 Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor poze

Lotul de 12 microbuze școlare cumpărate de guvern a fost dat în dimineața aceasta pe mâna primarilor de comună din Dolj de către vicepremierul Liviu Dragnea. 

dragnea microbuze 3 Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor poze

Mașinile merg la  Brădești, Cerăt, Calopăr, Negoi, Ciupercenii Noi, Terpeziţa, Sopot, Carpen, Mârşani, Desa, Vela și Ostroveni, edilii care le-au luat în primire în Piața Mihai Viteazul din Craiova fiind asigurați de Dragnea că nu vor fi lăsați să le șteagă de praf în curtea primăriei, ei având și posibilitatea de a-și angaja șoferi care să le conducă.

dragnea microbuze 2 Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor poze

„Am venit astăzi în Dolj pentru mai multe acțiuni. Prima dintre ele a fost aceea de a înmâna personal cheile de la aceste microbuze școlare. Sunt 12 microbuze care s-au repartizat azi. Două au fost deja date în fața Guvernului și mai trebuie să vină încă 15 în tranșa a doua. În tranșa a treia s-ar putea să mai ajungă câteva microbuze școlare în Dolj. Am ținut să vin personal pentru a arăta atenția pe care Guvernul o acordă acestor acțiuni. Este o acțiune împotriva abandonului școlar sunt foarte mulți copii care au nevoie de un mijloc de transport, mai ales acum când vine iarna. Este important pentru copiii din sate mai îndepărtate care au nevoie să ajungă la școală. Am vrut, de asemenea, să discut cu fiecare primar și l-am rugat să folosească cu atenție microbuzul. Este un program al Guvernului pentru a achiziționa microbuze pentru toate solicitările pe care le-am primit. Sunt1.251 de microbuze repartizate sau pe linia de fabricație și s-au alocat banii necesari pentru achiziționarea unui număr de 751 în așa fel încât să onorăm toate solicitările primite. În tranșa a treia vor fi și alte tipuri de microbuze pentru că sunt locuri în țară unde sunt distanțe mai mari sau sunt copii mai mulți. Primarii aveau și până posibilitatea de angaja șoferi, dar trebuiau să se încadreze în numărul aprobat de posturi. Acum pot angaja șoferi în afara organigramei deja aprobate. Totodată, am aprobat și o ordonanță de rectificare prin care s-au aprobat sume necesare pentru funcționarea primăriilor“, a spus Liviu Dragnea.

DSCN0033 Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor poze

Dragnea a venit la ceremonie însoțit de președintele CJ Dolj Ion Prioteasa, de parlamentarii Claudiu Manda, Ion Călin și Florea Voinea, precum și de ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

dragnea microbuze 5 Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor poze

Oficiile de gazdă le-a făcut administratorul public a județului, Aurel Dincă, acesta având în grijă tava cu cheile de la microbuze din care Liviu Dragnea îi servea pe primari.

Edilii s-au declarat mulțumiți de mașinile primite de la Guvern, singurele comentarii negative fiind făcute de unul dintre primari vizavi de culoarea galben PNL a mașinilor.

dragnea microbuze 1 Dragnea, omul cu cheile la Craiova. 12 microbuze școlare au fost împărțite primarilor poze

În rest, mai marii comunelor au declarat gestul guvernanților unul demn de repetat.

„Ne ajută foarte mult, trebuie să recunoatem, acest microbuz primit de la Guvern. Noi avem deja unul în comună, dar nu face față. Comuna Brădești are mai multe sate, împrăștiate pe o distanță de 15 kilometri și pentru mulți dintre copii e dificil să ajungă la școală. Avem 350 de copii la școală în Brădești Nu pot să spun că am rezolvat complet problema cu acest microbuz nou, dar e un pas mare înainte”, a spus primarul din Brădești, Ion Răcăreanu.