Dragnea a venit să predice regionalizarea la Craiova. Olguţa: Noi deja ne-am înţeles!

dragneacraiovaolteniaregionalizare 2 Dragnea a venit să predice regionalizarea la Craiova. Olguţa: Noi deja ne am înţeles! poze

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a convocat ieri la Craiova toată crema administraţiei locale din Oltenia la o dezbatere publică pe tema regionalizării şi descentralizării. 

Au fost prezenţi primari de reşedinţe de judeţ, preşedinţi consilii judeţene, prefecţi, primari de oraşe şi comune, parlamentari, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, moderatorul dezbaterii fiind sociologul Vasile Dâncu.

dragneacraiovaolteniaregionalizare 1 Dragnea a venit să predice regionalizarea la Craiova. Olguţa: Noi deja ne am înţeles! poze

Deşi una dintre temele rămase zice-se în discuţie în privinţa regionalizării este problema stabilirii capitalei de regiune, primarul Lia Olguţa Vasilescu a ţinut să-l liniştească încă din start pe Dragnea.

DSC 1597 001 Dragnea a venit să predice regionalizarea la Craiova. Olguţa: Noi deja ne am înţeles! poze

“Chiar dacă văd că nu sunt stabilite încă la această oră capitalele de regiune şi chiar dacă se spune că noi oltenii am avea nevoie de o mașină cu 5 locuri în față, vreau să vă anunţ că noi aici ne-am înţeles şi suntem convinși că orașul Craiova va fi capitală regională”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

DSC 1608 phixr Dragnea a venit să predice regionalizarea la Craiova. Olguţa: Noi deja ne am înţeles! poze

Ministrul nu prea a avut cu ce s-o contrazică, mai ales că, după cum a şi recunoscut, Craiova îndeplineşte toate criteriile pentru a fi desemnată reşedinţă regională, spre deosebire de alte oraşe. În plus, Dragnea a dezvăluit ieri şi rezultatele unui sonda realizat la nivelul întregii Oltenii, cu privire la viitoarea “capitală” a regiunii, aproape 60 la sută din repondenţi indicând Craiova.

dragneacraiovaolteniaregionalizare Dragnea a venit să predice regionalizarea la Craiova. Olguţa: Noi deja ne am înţeles! poze

“Am ales Craiova ca una din locațiile unde să facem o dezbatere publică pentru că este orașul care ar putea deveni capitală de regiune. Craiova se pare că îndeplineşte toate criteriile pentru a deveni reşedinţă de regiune. Mai rămâne să se găsească şi un sediu pentru consiliul regional”, a spus Dragnea.