Dorin Mărgărit: Este nevoie urgentă de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a locuitorilor din cartierele Popoveni şi Făcăi

dorin 1 Dorin Mărgărit: Este nevoie urgentă de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă a locuitorilor din cartierele Popoveni şi Făcăi poze
Candidatul Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor, Colegiul 4 Craiova, Dorin Mărgărit, a declarat, după ce s-a întâlnit, duminică, 18 noiembrie a.c., cu alegători din cartierele craiovene Popoveni şi Făcăi că oamenii care locuiesc în aceste zone se simt în nesiguranţă, iar instituţiile statului trebuie să se implice în tragerea la răspundere a celor care, prin diverse acţiuni de ordin infracţional, perturbă viaţa acestor persoane.
„Locuitorii din cartierul Popoveni sunt, pe bună dreptate, deranjaţi de faptul că diverse persoane vin şi aruncă cantităţi considerabile de gunoi în apropierea locuinţelor lor. Deşi au făcut foarte multe sesizări la poliţie, până acum nu s-a luat nicio măsură pentru remedierea acestei situaţiei, ceea ce este anormal. Mai mult decât atât, disperaţi de situaţie, oamenii sunt dispuşi, ca pe banii lor să monteze camere video de supraveghere şi să pună imaginile la dispoziţia poliţiei, numai să se facă ceva. Şi eu personal voi face o sesizare în acest sens”, a spus Dorin Mărgărit, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 4 Craiova.
În ceea ce priveşte cartierul Făcăi, locuitorii de aici se confruntă cu foarte multe spargeri de locuinţe, iar mulţi dintre copiii din zonă sunt atacaţi de grupuri de infractori minori care prin intimidare, ameninţări şi chiar violenţă, îi deposedează de diverse bunuri, inclusiv de produsele pe care le primesc la şcoală prin Programul „Laptele şi cornul”.
„Vorbim de condiţii de trai la nivelul anilor 2012, însă ceea ce se întâmplă în această zonă este departe de condiţiile normale de civilizaţie, educaţie, siguranţa cetăţeanului. Pe lângă faptul că aici frecvent locuinţele oamenilor sunt sparte şi copiii sunt terorizaţi de grupuri de minori care nu merg la şcoală din diverse motive, însă exercită tot felul de acţiuni de intimidare asupra copiilor de aici, încât mulţi dintre aceştia nu mai vor să iasă neînsoţiţi din curte. Ceea ce este absolut anormal, pentru că din nou instituţiile statului nu îşi fac treaba”, a mai spus Dorin Mărgărit.
În această săptămână candidatul ARD pe Colegiul 4 Camera Deputaţilor Craiova, Dorin Mărgărit, va continua seria întâlnirilor cu alegătorii din colegiul său.