„Don Quijote” și „Requiem”, la Opera Craiova

Requiem „Don Quijote” și „Requiem”, la Opera Craiova poze

 

Două evenimente speciale vor avea loc în acest final de săptămână, în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova:baletul „Don Quijote” de Ludvig Minkus (sâmbătă, 4 septembrie) și „Requiem” de Mozart (duminică, 5 septembrie).

 

Balet la superlativ

Invitata de peste hotarea acestei ediții a festivalului este Opera din Varna (Bulgaria), care va prezenta, în premieră la Craiova, baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 19.00. Pe scena Cercului Militar, elogiata trupă de balet a Operei din Varna (acompaniată de Orchestra Operei din Varna) va aduce la viață una dintre cele mai îndrăgite lucrări din repertoriul universal al artei coregrafice, creația compozitorului Ludwig Minkus și a coregrafului Marius Petipafiindcel mai cunoscut și mai dansat balet despre aventurile celebrului personaj al lui Cervantes.

 

„Requiem” de Mozart, reprezentație specială

Festivalul Internațional Elena Teodorini continuă cu o seară de introspecție și solemnitate.Opera Română Craiova prezintă melomanilorcompoziția lui Wolfgang Amadeus Mozart„Requiem”, duminică, 5 septembrie, de la ora 19.00,pe scena Filarmonicii Oltenia.

Capodopera finală a lui Mozartva fi interpretată de soliștii Mariana Bulicanu, Mihaela Popa, Bogdan Mihai, IoanCherata, OrchestrașiCorulOpereiRomâne Craiova, sub conducereamuzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

 

Ultimelebiletedisponibilepentruceledouăevenimentepot fi achiziționate de la agenția de bilete a Operei Române Craiova sau online:http://bilete.operacraiova.ro/

Pentru rezervări și informații suplimentare spectatorii sunt rugați să contacteze agenția de bilete a Operei Române Craiova, strada Mihai Viteazul nr. 7, telefon 0351. 442. 471, e-mail: agentiadebilete@operacraiova.ro.

 

Festivalul Internațional Elena Teodorini, aflat de la cea de-a XVII-a ediție, este un eveniment cultural de notorietate, organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local al Municipiului Craiova.