„Don Pasquale”, o reprezentație specială la Craiova

 

„Don Pasquale”, spectacolul Operei Române Craiova programat sâmbătă, 25 ianuarie 2020, începând cu ora 19.00, în sala Cercului Militar Craiova, este un prilej pentru melomani de a vedea sau revedeaun spectacol care a avut succes de la premiera din anul 2006, deopotrivă în rândul criticilor și al spectatorilor.

 

Reprezentațiase bucură de conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru, având în distribuție atât soliști îndrăgiți de iubitorii muzicii din Craiova, cât și invitați apreciați la nivel internațional. Alături de Orchestra şi Corul Operei Române Craiova, spectatorii îi vorputea asculta pe soliştii Sorin Drăniceanu – în rolul titular, Marco Camastra (Italia)– Dottor Malatesta, Maria Francesca Mazzara (Italia) – Norina, Bogdan Mihai – Ernesto, alături de Alexandru PetreNotarul și Petrișor Efrem, Ionuț Dumitru, Leonte StănescuServitori.

 

O voce de excepție apreciată la nivel internațional, basul craiovean Sorin Drăniceanu face din fiecare apariție a sa pe scenă un eveniment muzical nu numai prin talentul și tehnica sa, dar și prin inteligența în interpretare, sensibilitatea și extraordinara sa forță de expresie.

Tenorul Bogdan Mihai a stârnit ovații la finalul anului trecut la cele două spectacole-eveniment susținute de Opera Română Craiova – Pop Opera Concert și Crăciun la Operă – și mulți dintre cei care atunci l-au ascultat pentru prima dată i-au devenit admiratori. Melomanii îl vor putea revedea în această săptămână, într-o nouă ispostază: interpretând rolul Ernesto din savuroasa operă bufă compusă de Gaetano Donizetti.

Baritonul italian Marco Camastra a primit aplauze pe cele mai relevante scene lirice italiene, incluzând La Scala și La Fenice, iar soprana Maria Francesca Mazzara a fost apreciată de publicul craiovean în cea mai recentă reprezentație a spectacolului „La Traviata”.

 

Spectacolul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova.

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sauwww.facebook.com/operacraiova

Biletele pot fi achiziționate online:

http://bilete.operacraiova.ro/en/show/32/detail
sau la agenția de bilete a Operei Române Craiova, str. Mihai Viteazul nr. 7, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro