Doljul în programul pilot româno-francez de ţinut romii acasă – VIDEO

decaprioteasafabrice basile Doljul în programul pilot româno francez de ţinut romii acasă   VIDEO poze

Prefectul Marius Deca şi preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa s-au întâlnit azi cu Fabrice Basile, şeful Oficiului Francez de Imigrare şi Integrare din România. 

Reprezentanţii autorităţilor judeţene au discutat cu reprezentantul Franţei despre implementarea unui acord cadru româno-francez destinat ajutorării comunităţilor defavorizate din România în general şi a reprezentanţilor comunităţii rome în special.

“Parteneriatul interguvernamental a fost semnat în septembrie, iar Doljul face parte din grupul de 5 judeţe pilot în care va fi implementat acest program. Este vorba despre localităţile Vârtop şi Sălcuţa din Dolj şi de regiunea Nantes din Franţa. Scopul proiectului este ajutorarea reprezentanţilor etniei rome repatriaţi din regiunea Nantes în a-şi dezvolta afaceri la ei acasă, în funcţie de aptitudinile fiecăruia, beneficiind de sprijinul financiar al guvernului francez”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Acordul de colaborare la nivel regional va fi semnat, potrivit reprezentaţilor administraţiei judeţene, pe 24 mai.

Potrivit prefectului Marius Deca, un număr de 17 familii de romi din cele 5000 care intră în aria de acţiune a proiectului au fost selectate pentru proiectul pilot româno-francez.