„Dolju-n bucate“ din nou la Calafat, în Festivalul „Roadele toamnei“, joi, 29 septembrie 2022

foto1arhiva Dolju n bucate la Calafat 624x468 „Dolju n bucate“ din nou la Calafat, în Festivalul „Roadele toamnei“,  joi, 29 septembrie 2022 poze

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură din nou Casei de Cultură a Municipiului Calafat pentru deja tradiționalul moment „Dolju-n bucate“, în cadrul Festivalului „Roadele toamnei“, joi, 29 septembrie 2022, ora 13:30.S-au implicat în organizarea evenimentului care pune în valoare gustoasele și specialele preparate tradiționale specifice județului Dolj și regiunii Oltenia: Casa de Cultură a Municipiului Calafat, Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ Calafat (prof. coord.: Adriana Mirica, Ronița Friptu) și Școala Gimnazială Ghidici (dir. Mihaela Nacu).

Și de această dată implicarea în proiectul „Dolju-n bucate“ este benevolă și reflectă bucuria locuitorilor Doljului de a-și promova identitatea locală.

„Dolju-n bucate“ este un proiect iniţiat în anul 2014, de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, ca o călătorie prin viaţa satului tradiţional și un bun prilej pentru a stabili o trainică legătură culturală între comunităţile rurale şi de a promova valorile tradiţionale ale judeţului.

Festivalul „Roadele toamnei“ la Calafat se va desfășura în perioada 29 septembrie – 02 octombrie 2022.